Onderwerp: Invriezen
Hallo Allemaal
ik heb al gezocht op de forum naar een antwoord, maar staat tegenstrijdige info op. Dus vraag het maar zo
Ben een beginnende taartenbakster, en wil voor de kerst taarten maken. Nu kan ik deze woensdag maken, donderdag werk ik, en vrijdag is het 1e kerstdag en ben ik al druk. En de taart is voor 2e kerstdag pas nodig, zaterdag pas.
Nu lees ik dat ik de taart woensdag zou kunnen maken en dan invriezen. En dan 24 uur van de voren eruit halen in koelkast ontdooien, en uur voor gebruik buiten koelkast aan de lucht ontdooien zodat fondant niet nat wordt
Maar kan je nu gewoon in taartendoos invriezen als ik de taart al gevuld en bekleed heb met fondant? Of moet het in een zak, folie? Lees zoveel mogelijkheden?
Moet tijdens het ontdooien het laatste uur buiten de koelkast de deksel er wel of niet af?
Hoop op wat tips en antwoorden
Gr Tamara