Onderwerp: ganache
hallo,
ik heb een probleempje met mijn ganache gehad, het leek of i ging schiften...
Hoe kan ik dat een volgende keer voorkomen????
Groetjes Angelique...
Je bent niet ingelogd. Inloggen of registreren.
DeLeuksteTaarten.nl Forum » Bekleden » ganache
Pagina's 1
Log eerst in inloggen or registreren om te reageren
hallo,
ik heb een probleempje met mijn ganache gehad, het leek of i ging schiften...
Hoe kan ik dat een volgende keer voorkomen????
Heb je erg koude slagroom gebruikt?
Je slagroom moet eigenlijk wel op kamertemperatuur zijn. Bij te snelle verwarming gaat slagroom anders schiften.
Verhouding voor de ganache is 1 deel room koken van het gas af en 2 delen chocolade erbij en dit glad roeren. Als je ziet dat de ganache schift kan je er kleine beetje heet water bijdoen tot het uit de schift is.
Dit komt vooral voor bij pure chocolade met hoge cacaopercentages.
De slagroom moet je altijd koken voor ganache i.v.m. bacterieen.
Pagina's 1
Log eerst in inloggen or registreren om te reageren
DeLeuksteTaarten.nl Forum » Bekleden » ganache
Powered by PunBB, supported by Informer Technologies, Inc.