1

Onderwerp: Tips voor een gitaar taart???...

Ik wil een gitaar taart maken voor ongeveer 20 pers. Heeft iemand een idee welk formaat bakblikken ik moet gebruiken en tips/ instructies hoe ik deze het beste kan maken?

Bedankt!
Gwen

2

Re: Tips voor een gitaar taart???...

ff een goed plaatje op zoeken op internet

Met de kennis van nu, had ik het toen anders gedaan :)

3

Re: Tips voor een gitaar taart???...

Ik zou gewoon een rechthoekig bakblik gebruiken en hem daar uitsnijden, dan eventueel nog een (of twee) cakeblik(ken) voor de hals.

Op zoek naar leuke hebbedingetjes, kijk eens op mijn site! Cakes by Bien heeft ook een FB pagina, zo ben je altijd op de hoogte!

4

Re: Tips voor een gitaar taart???...

Op www.felicitaartjes.nl staat een schema met hoeveel personen, hoe groot bakblik en hoeveelheden van mixen en vullingen.

"Whatever you do, do it with chocolate"
https://regenbooghuisje.com

5

Re: Tips voor een gitaar taart???...

ik heb het zo gedaan : een vierkant bakblik voor het 'onderste' stuk van de gitaar, en dan heb ik voor het 'handvat' biscuitdeeg uitgestreken op een bakplaat, waar ik dan repen heb gesneden en op elkaar gelegd. je kan je vierkant stuk altijd groter maken door een tweede vierkant bakblik te bakken en stukken uit te snijden. hierop legde ik dan een uitgeknipt papier om de vorm van het onderste stuk uit te snijden.

is dit nog wel duidelijk? anders probeer ik het nog eens anders uit te leggen. in mijn album staat de foto van mijn gitaartaart.

website : www.detaartenfee.be
het boek van de taartenfee verschijnt op 1 november 2010

6

Re: Tips voor een gitaar taart???...

Is jou taart helemaal van fondant gemaakt en hier bedoel ik mee, ook de snaren en knoppen? En hoeveel kan je eigenlijk vragen voor zo'n taart?

7

Re: Tips voor een gitaar taart???...

Hoi Gwen,

Ik heb deze al een tijd geleden gemaakt:
http://www.taartopmaat.nl/images/3D/gitaar.JPG

Voor deze taart heb ik (geloof ik) 2 vierkante taarten gebakken en die achter elkaar gelegd en daarna de gitaarvorm eruit gesneden (ik heb een plaatje gezocht op internet, die uitgeprin, toen uitvergroot en uitgeknipt als mal)

Ik denk dat jij qua hoeveelheid stukjes dan prima zou uitkomen met 2 x 20x20 of bijv. 23x23 als maat. Je hebt wel wat snijverlies natuurlijk. Wat ik ook wel eens doe, eerst de mal maken en dan kijken in mijn bakvormen wat daar bij past ;)

De snaren heb ik gespoten met roya icing. Ik weet niet hoe "goed" je bent, maar ik denk toch zeker dat je in die maat wel 50 euro mag vragen voor zo'n taart. Je kunt ook, als het nog echt hobbymatig is wat je doet, je ingredi

Groetjes, Inge
Deleukstetaartenshop & Taartopmaat

8

Re: Tips voor een gitaar taart???...

bij mij was alles met fondant/marsepein. ik heb de snaren met een kleipistootje rechtstreeks op de taart gespoten, dat ging echt geweldig!!
feitelijk was het geen moeilijke taart.
voor 20 personen zou ik ook 50 euro aanrekenen, ofwel zoals inge zegt, alle ingredienten samentellen (kleurvloeistof niet vergeten) en er dan 15 euro bijrekenen ;)
je verbruikt ten slotte ook elektriciteit enz...

website : www.detaartenfee.be
het boek van de taartenfee verschijnt op 1 november 2010

9

Re: Tips voor een gitaar taart???...

Allereerst bedankt voor jullie goede tips!

Catherine, wat is een kleipistootje en hoe kom je hieraan?
Begrijp ik het nou goed dat ik voor 20 pers een bakblik van 20x20 of 23x23 moet nemen? Ik heb zelf ook nog een blik van ongeveer 25x35 en dan komt het bovenste deel van de gitaar er nog bij. Ik kom dan denk ik voor meer dan 20 pers uit toch!? Je moet toch ongeveer 4x5 cm rekenen p.p?

Groetjes, Gwen

10

Re: Tips voor een gitaar taart???...

ik reken altijd ruimere porties dan in nederland, maar ik denk dat je met dat grootste blik zeker goed zit plus dan nog het handvat.
een kleipistooltje is feitelijk voor klei, ik heb het mijne gekocht bij pipoos, 5 euro voor het plastic pistooltje, 14 voor die in metaal, blijkbaar werkt het plastic beter.
je kan het ook met icing doen, maar ik vind dat dit een mooier resultaat geeft, tenzij je erg ervaren bent met icing natuurlijk.

website : www.detaartenfee.be
het boek van de taartenfee verschijnt op 1 november 2010

11

Re: Tips voor een gitaar taart???...

Hoi Gwen

Ik reken 5x6 per portie. Ik denk wel dat je het redt met dat bakblik, eventueel gebruik je van de zijkanten naast de hals nog wat om boven aan te plakken.

Groetjes, Inge

Groetjes, Inge
Deleukstetaartenshop & Taartopmaat