Oh die is zoooo heerlijk, ik wil in ieder geval niet anders meer!
Komt ie!
1 deel eiwit
2 delen suiker
2 of 3 delen boter (naar eigen smaak, ik doe meestal 2 1/2)
Eiwit en boter op kamertemperatuur.
Eiwit en suiker bijelkaar, even loskloppen.
Vervolgens au bain marie met de handmixer kloppen tot suiker in eiwit is opgenomen.
Overgieten in keukenmachine en vervolgens op de hoogste stand stijf kloppen (pieken blijven rechtop staan).
Vervolgens de boter in blokjes toevoegen (niet alles in een keer) en op middel snelheid mixen.
Als alle boter is toegevoegd nog 1 minuut op de hoogste stand laten doordraaien.
Indien gewenst op dat moment ook nog smaakje toevoegen.
Resultaat; zijdezachte creme!
Ik vul, spuit, smeer af...de hele rattaplan wordt met Merengue botercreme gedaan!
In de ijskast trouwens 1 week houdbaar en in de vriezer 3 maanden houdbaar.
Laatst gemaakt met eiwitpoeder, was ook een succes!
Trouwens, met dank aan www.tartacadabra.nl (die volgens mij niet meer online is!)