In mijn receptenboekje dat ik al jaren bijhoud heb ik jaren geleden deze genoteerd:
2 cups bloem
2 theel. bakpoeder
1/2 theel. zout
1/2 cup boter of margarine
1 1/4 cup suiker
2 eieren
1/2 cup melk
2 1/2 cups bosbessen
2 theel. suiker voor de bovenkant
Zeef de bloem met het bakpoeder en zout.
In ander grote kom, mix de boter en suiker tot light en luchtig.
Voeg 1 voor 1 de eieren toe.
Prak met een vork 1/2 cup bosbessen en voeg ze toe roerend met een vork.
Vouw het bloem en de rest van de bosbessen voorzichtig door het mengsel.
Vul de cups 3/4 en strooi wat suiker over de bovenkanten.
Bak de muffins op 190 graden, 25-30 minuten of totdat ze lichtbruin en gaar zijn.
Laat ze in de vorm afkoelen.
Ik heb geen idee wat de uitkomst is als je het suiker vervangt door de honing, maar honing is op zich niet lichter dan suiker. Koolhydraten zijn 4 calorien per gram, of die nu van suiker of van honing (=suiker) komen, toch?
Maar ik hoor graag als ze gelukt zijn!
Groeten en nog meer bakplezier, Annemiek