1

Onderwerp: recept voor moscovisch gebak??

Vandaag geprobeerd een moscovische cake te maken, is helemaal mislukt.
dit was het recept:

200 gram eieren
100 gram suiker
100 gram zelfrijzend bakmeel

voor de choco smaak : 25 gram cacao

heb gedaan wat er stond, is helemaal niet gaan rijzen en zakte nog meer in toen het na 25 minuten klaar was...

2

Re: recept voor moscovisch gebak??

ik was nog niet klaar met het bericht,

wie  oh wie heeft een goed recept wat lukt, ik moet het morgen decoreren, en ik heb niet veel tijd meer,,bedankt voor je tip!!

3

Re: recept voor moscovisch gebak??

Recept dat hier bij Recepten staat (Recepten --> Bakken --> Basis Biscuit) bevat eieren, bloem, maizena en suiker. Ik maak het altijd en het mislukt (bijna) nooit.
Eieren lang (zeker 10 minuten) mixen en de temperatuur van de oven geleidelijk opvoeren.

Succes!

Maar het zal wel iets van suiker zijn - Bløf
Happy Baking, webwinkel en winkel in Den Haag

4

Re: recept voor moscovisch gebak??

Hoi Gien,

De eerste keer bij mij ging ook helemaal fout, wel het recept van de website aangehouden, maar de eieren met suiker niet lang genoeg geklopt. Dit zou je nog een keer kunnen proberen. Ik klop meestal zo'n 10 tot 15 minuten.

Groetjes,
Miriam

5

Re: recept voor moscovisch gebak??

ik heb dat gedaan , de stand na een tijd lager gezet en nog steeds blijft er een krater opkomen...

6

Re: recept voor moscovisch gebak??

hoi
ik doe dit recept
4 eieren
35 gr suiker
55 gr suiker
1 x vanille suiker
citroen
60 gr bloem
40 gr maizena
en mes puntje bak poeder

eieren scheiden

en het eiwit in een vet vrije kom doen (liefst roestvrij staal)
dit kloppen met vet vrije garder (mixer)
in de hoogste stand
langzaam suiker er bij doen
tot dat het goed stijf is

dan de dooiers met de andere suiker 55gr
en de vanille en het zout en de citroen
mixen tot een romige massa
dan doe je de eiwit er op en schep dit kort om 2x
dan zeef je de bloem er boven met de bak poeder
en dit door elkaar scheppen zo kort mogelijk
anders verlies je lucht
dit in een ingevette vorm
50 min op 165 graden
ff prikken of hij gaar is

gebruik eieren die op kamer temperatuur zijn
en goed vet vrij dan krijg je de mooiste taart
of koop een mix bij de bak winkel
werkt ook top
nou 6s

Met de kennis van nu, had ik het toen anders gedaan :)

7

Re: recept voor moscovisch gebak??

ohja dit is voor een bak vorm van 24 cm
is hij groter dan moet je 1,5 x het recept doen

Met de kennis van nu, had ik het toen anders gedaan :)

8

Re: recept voor moscovisch gebak??

Hai Nimfje,
bedankt voor je uitgebreide antwoord, nog 1 vraag: doe je 165gr op hetelucht of op boven /onderwarmte?

Re: recept voor moscovisch gebak??

hoi ik wil ook graag weten wat jullie bedoelen met ingevette bakvorm is dat met of zonder bloem bestoven?????

Saskia

Mijn Taarten en workshops vind je op mijn site!
Een bijzondere dag verdient een bijzondere taart!

10

Re: recept voor moscovisch gebak??

Ik doe met boter (margarine eigenlijk, de vloeibare van bleuband) en dan met bloem bestuiven.

Maar het zal wel iets van suiker zijn - Bløf
Happy Baking, webwinkel en winkel in Den Haag

11

Re: recept voor moscovisch gebak??

ik doe altijd zonder bloem is niet nodig
en ik heb een hete lucht oven dus 1 warmte stand
ohja bij de bloem moet ook de maizena
maar dat snaptje wel denk ik
en de temp ligt er ook een beetje aan hoe fel je oven is
ik begin altijd op 175 een 30 min en dan afgaaren op 165 gr 15 min en dan kijk ik ff of hij gaar is

Met de kennis van nu, had ik het toen anders gedaan :)

12

Re: recept voor moscovisch gebak??

nimfje schreef:

ik doe altijd zonder bloem is niet nodig

Mja, als ik zonder doe merk ik toch dat-ie eerder blijft plakken...

Maar het zal wel iets van suiker zijn - Bløf
Happy Baking, webwinkel en winkel in Den Haag

13

Re: recept voor moscovisch gebak??

raar is dat he
maar heb je rvs of met antie aanbak laag?

Met de kennis van nu, had ik het toen anders gedaan :)

14

Re: recept voor moscovisch gebak??

Verschillend. Maar met bloem bestuiven is het werk niet, dus ik neem het risico niet.

Maar het zal wel iets van suiker zijn - Bløf
Happy Baking, webwinkel en winkel in Den Haag