1 Laatst bewerkt door Nassepas (05-10-2009 21:53)

Onderwerp: Hoe maak ik de PERFECTE botercreme voor boven een cupcake

Dag lieve dames,

Ik vraag me af hoe ik nou de perfecte topping maak voor mijn cupcake.
Het moet natuurlijk ook te eten zijn en niet het gevoel hebben dat je alleen boter aan het eten bent.

Is het recept van de site goed? Ik snap m niet helemaal met de delen.
Hoeveel heb ik nodig voor 1 cupcakes recept?

Ingredi

2

Re: Hoe maak ik de PERFECTE botercreme voor boven een cupcake

Je vraag hoort iig niet in deze rubriek :nooo

Groetjes, Adrienne
<Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd!>

3

Re: Hoe maak ik de PERFECTE botercreme voor boven een cupcake

Nope... Ik twijfelde nog, maar doe maar:

[MOVE] --> Decoreren

Maar het zal wel iets van suiker zijn - Bløf
Happy Baking, webwinkel en winkel in Den Haag

4

Re: Hoe maak ik de PERFECTE botercreme voor boven een cupcake

Haha.
Sorry :-)

5

Re: Hoe maak ik de PERFECTE botercreme voor boven een cupcake

Ik heb deze gemaakt met meringue botercreme. Ook erg lekker.

http://www.mijnalbum.nl/Foto-X4T74S8N-D.jpg

Groetjes, Elly

6

Re: Hoe maak ik de PERFECTE botercreme voor boven een cupcake

Elly: Die ziet er goed uit.
Hoe smaakt ie dan? En is het een beetje luchtig.

7

Re: Hoe maak ik de PERFECTE botercreme voor boven een cupcake

merinque botercreme is heeeeerlijk. Je kunt het recept vinden op de site van de koekjesfee en er is een filmpje op youtube!

8

Re: Hoe maak ik de PERFECTE botercreme voor boven een cupcake

Kan je hem ook buiten de koelkast bewaren?

9

Re: Hoe maak ik de PERFECTE botercreme voor boven een cupcake

Dittie schreef:

merinque botercreme is heeeeerlijk. Je kunt het recept vinden op de site van de koekjesfee en er is een filmpje op youtube!

Helemaal mee eens! :Y
Alle andere botercreme's vind ik (pardon my france) niet te vr***n.
Ik heb hem pas gemaakt met praline smaakje erin dat was(vooral in combi met chocola) er

10

Re: Hoe maak ik de PERFECTE botercreme voor boven een cupcake

Het is inderdaad lekker luchtig en je kunt het buiten de koelkast bewaren.

Groetjes, Elly

11

Re: Hoe maak ik de PERFECTE botercreme voor boven een cupcake

ik heb van de week cream cheese frosting gemaakt voor er boven op...jum jum!
Ik hou ook niet van die vieze botercreme er boven op...is net of je een pakje boter eet, jakkie!

Mijn buuf komt uit engeland en ik had een recept in het engels gevonden alleen stond daarin 4 cups poedersuiker (als je bedenkt dat 1 cup ongeveer 200gr is leek me dat een beetje veel) Dus heb haar ff gevraagd hoe en wat en tis helemaal goed gekomen ipv 4 cups heb ik dr maar 1 gebruikt :D

125 gr boter
200gr suikerbakkerspoeder
225 gr roomkaas
60 ml slagroom (toevoegen naar smaak en hoe dik je het wil hebben)
en dan kun je elk smaakje toevoegen wat je wilt. Als je fruit toevoegd let er dan op dat je maar 15 ml slagroom gebruikt omdat er al veel vocht in fruit zit.

Heeeeeeeeeeeerlijk!! zelfs mijn engelse buuv vond het zo veel lekkerder dan met die bijna kg suiker

Succes

Gr Susan

"Count your rainbows....not your thunderstorms...."

Re: Hoe maak ik de PERFECTE botercreme voor boven een cupcake

Maar hoe doe je dat dan met de eieren in de meringue botercr

13

Re: Hoe maak ik de PERFECTE botercreme voor boven een cupcake

@ wendy.
Hier kun je het recept vinden, staat precies duidelijk uitgelegd hoe het moet:
http://www.dekoekjesfee.be/nl/forums/de … eme?page=8

Het filmpje is hier te zien:
http://www.youtube.com/watch?v=uBBoRMWcfNc

Re: Hoe maak ik de PERFECTE botercreme voor boven een cupcake

Oke, maar is dat veilig? Qua eiwitten bedoel ik?

15

Re: Hoe maak ik de PERFECTE botercreme voor boven een cupcake

Ja omdat je ze eerst hebt verwarmd kan het geen kwaad meer.

Re: Hoe maak ik de PERFECTE botercreme voor boven een cupcake

Oke :)
Bedankt!

17

Re: Hoe maak ik de PERFECTE botercreme voor boven een cupcake

Super cc's maar.... Hoe krijgen jullie die super mooie toeven. Doe je dat met een speciaal spuitmondje.

Re: Hoe maak ik de PERFECTE botercreme voor boven een cupcake

@SISCA : Spuitmond M1 van Wilton of D2  kan je hier het beste voor gebruiken.

19

Re: Hoe maak ik de PERFECTE botercreme voor boven een cupcake

Moonfairy schreef:

ik heb van de week cream cheese frosting gemaakt voor er boven op...jum jum!
Ik hou ook niet van die vieze botercreme er boven op...is net of je een pakje boter eet, jakkie!

Mijn buuf komt uit engeland en ik had een recept in het engels gevonden alleen stond daarin 4 cups poedersuiker (als je bedenkt dat 1 cup ongeveer 200gr is leek me dat een beetje veel) Dus heb haar ff gevraagd hoe en wat en tis helemaal goed gekomen ipv 4 cups heb ik dr maar 1 gebruikt :D

125 gr boter
200gr suikerbakkerspoeder
225 gr roomkaas
60 ml slagroom (toevoegen naar smaak en hoe dik je het wil hebben)
en dan kun je elk smaakje toevoegen wat je wilt. Als je fruit toevoegd let er dan op dat je maar 15 ml slagroom gebruikt omdat er al veel vocht in fruit zit.

Heeeeeeeeeeeerlijk!! zelfs mijn engelse buuv vond het zo veel lekkerder dan met die bijna kg suiker

Succes

Gr Susan

Het klinkt heel lekker, maar het nadeel vind ik dat je het in de koelkast moet bewaren. De cc's worden daar heel droog van.

Groetjes, Elly

20 Laatst bewerkt door Moonfairy (07-10-2009 15:47)

Re: Hoe maak ik de PERFECTE botercreme voor boven een cupcake

bij mij leven ze niet zolang hoor :lol:

"Count your rainbows....not your thunderstorms...."

21

Re: Hoe maak ik de PERFECTE botercreme voor boven een cupcake

Ik wil graag de Meringue botercreme uitproberen. Maar ik heb geen kitchenaid of kenwood thuis. Gewoon een handmixer heb ik.
Gaat het daarmee lukken, denken jullie?

En hoeveel eieren heb ik nodig voor het recept. Ga uit van medium eieren.

Alvast bedankt.

22

Re: Hoe maak ik de PERFECTE botercreme voor boven een cupcake

Het is mij iig wel gelukt met een mixes van Phillips uit de jaren 0 (een hele oude dus). Het was geen handmixer, maar wel zo'n automatische mixer. Maar geen luxe KA of KW dus. Ik denk dat het dus zeker moet lukken met een handmixer, zolang je je maar aan de minuten houdt. Het is echt heerlijk!!

Head over heels in ♥ with cake ...
Bruidstaart Groningen

23

Re: Hoe maak ik de PERFECTE botercreme voor boven een cupcake

Ik ga het toch ook maar eens uitproberen, die meringue botercreme. Enne, als je um buiten de koelkast bewaard, wordt de toef dan niet heel zacht? Of valt het wel mee?

Groetjes Kaatje2     Geniet van & met elkaar!

24

Re: Hoe maak ik de PERFECTE botercreme voor boven een cupcake

Ik heb de cakejes een hele middag buiten de koelkast gehouden op kamertemperatuur. De creme is dan wel zacht, maar hij zakte niet in bij mij. De toeven (toefen?) bleven mooi!
En ik vind zelf zacht lekkerder dan hard

Head over heels in ♥ with cake ...
Bruidstaart Groningen

25

Re: Hoe maak ik de PERFECTE botercreme voor boven een cupcake

Vanilla Cream Frosting is ook heeel lekker: http://www.deleukstetaarten.nl/forum/vi … p?id=33597

Is tweederde boter, maar daar smaakt het echt niet naar. Smaakt eigenlijk naar softijs maar dan niet bevroren ;)! Je kunt er zelf ook allerlei smaakjes aan toevoegen, ik heb er bv wel eens een scheut pisang ambon doorheen gemikt.... jammie!!

You got to believe that right here right now you're exactly where you're supposed to be