1

Onderwerp: Chocolade biskuit te droog, iemand tips?

Voor een bruidstaart heb ik enkele proeftaartjes gemaakt. De bruidegom is dol op chocolade en vindt  dat er aan het chocoladebiskuit (uit te webshop) te weinig smaak zit..... (ik snap er niets van, hij is echt heeerlijk)

Ze kiezen voor een brownie achtige taart. Heeft iemand een tip hoe ik dit het beste kan aanpakken?

Kan ik met browniemix wel dezelfde hoogte bereiken als de andere kapsels?

Het is een hele leuke opdracht en ik wil het heel graag heel goed doen. Dus alle tips zijn welkom.

Groetjes Sabine
www.dikketaart.nl

2

Re: Chocolade biskuit te droog, iemand tips?

ik denk niet dat je een brownie zo hoog krijgt als een biscuit.
misschien zou je nog gesmolten chocolade door het beslag heen kunnen doen voor nog meer chocoladesmaak?

Re: Chocolade biskuit te droog, iemand tips?

ik had exact de zelfde vraag, ze vonden de chocobiscuit niet lekker genoeg. Ze wilden brownie-smaak, maar die worden echt maar 2 a 3 misschien 4 cm... dus hier een topic geopend en kreeg het advies om de chocolat mud cake te doen.
Lekker hoog kapsel en het koppel vond het heerlijk.

zal m ff opzoeken

groetjes Tirza     
www.facebook.com/TaartvanTirs

Re: Chocolade biskuit te droog, iemand tips?

tada:

http://www.deleukstetaarten.nl/forum/vi … p?id=36798

groetjes Tirza     
www.facebook.com/TaartvanTirs

5

Re: Chocolade biskuit te droog, iemand tips?

Als je echt een chocolade-chocolade taart wil, kun je inderdaad beter een chocoladetaart maken in plaats van biscuit (voor echt chocoladeliefhebbers is het vaak niet chocoladig genoeg, alhoewel je ook nog zou kunnen proberen om met gesmolten chocolade te werken in plaats van met cacao). Die worden wel hoog en kun je ook mooi strak bekleden. Brownierecept zou ik niet gebruik, die is niet stevig genoeg en niet hoog genoeg. O, ik zie dat je al een receptje hebt van Tipseytaartje.

Eten met liefde bereid en dat proef je! www.lapatissiere.nl