1

Onderwerp: nog een keer royal-icing vraag

Hallo alle forummers!

Ik weet dat er al veel over geschreven is, maar stel toch nog een keer een vraag over dit onderwerp: royal icing.

Ik heb nu een paar pogingen gedaan om icing te maken, in mijn geval met gepasteuriseerde eiwitten uit een pak van de groothandel en banketbakkerspoeder (grote zak poedersuiker ook van de groothandel). Ik gebruik een gewone handmixer en klop eerst de eiwitten vrij stijf (kan de kom op zijn kop houden zeg maar) en voeg dan geleidelijk de poedersuiker toe. Dan komt er een moment dat het redelijk stijve mengsel ineens slapper wordt en met meer toevoegen suiker en blijven kloppen (in totaal wel zo'n 10 minuten) wordt het dan wel weer dik, maar ik heb het idee dat het te "zwaar" blijft, oftwel niet luchtig genoeg. het ziet er bv toch niet helemaal uit als het resultaat van Peggy Porschen's stijve consistentie...

Gevolg is dat het bijna niet te spuiten is (heb bloemetjes geprobeerd) en bij verdunnen met pietsie water wordt het weer snel te slap en blijven de bloemblaadjes niet "staan".

Wie heeft er tips? Wat gaat er fout? Moet ik toch nog langer kloppen (als mijn mixer dit trekt) Zou het veel beter gaan met eiwitpoeder?

Ik kan het niet hebben dat het me niet lukt, dus HELP!
Zie voor het resultaat van de gespoten roosjes van mijn laatste poging mijn album of de show-off, want daar zal ik hem ook nog even zetten

Kijk ook voor De TaartenAgenda 2014 op www.lilotaart.nl !

2

Re: nog een keer royal-icing vraag

ja ik had er ook problemen mee, maar nu niet meer
is een  "gevoel "
Dit is te stijf dat te slap
en dan zo maar ineens goed
blijft wikken en wegen

cateren is ook gebakjes maken :)

3

Re: nog een keer royal-icing vraag

Hoi Lieselotte,

Bij roosjes werkt het beter als je icing een paar dagen staat, vreemd genoeg. Dus vandaag icing maken en dan met veel geduld 2 of 3 dagen wachten en dan gaan spuiten (wel eerst doorroeren!). De icing wordt wat taaier naarmate het staat.

Verder niet snel mixen, gewoon rustig aan. De tijdsduur is denk ik wel ok, maak je kom ook vetvrij en zeef je wel de poedersuiker? Verder ca. 400 - 500 gram suiker op 2 eiwitten gebruiken (ca. 70 ml/gram eiwit is dat)

Ik hoop dat je wat aan mijn tips hebt, veel succes de volgende keer.

Groetjes, Inge

Groetjes, Inge
Deleukstetaartenshop & Taartopmaat

4

Re: nog een keer royal-icing vraag

Bedankt voor de antwoorden, dat een paar dagen laten staan ga ik zeker proberen. Ook handig te weten dat twee eiwitten dan zo'n 70 ml zijn. Ik gokte nu maar wat met de hoeveelheden en deed er steeds zoveel poedersuiker bij dat het stijf werd. Ik zeef het wel, ook om klontjes in het spuitmondje te voorkomen, maar ik moet zeggen dat de poedersuiker die ik heb behoorlijk klontjesvrij is.

Ik hoop dat er nog meer tips volgen!

Kijk ook voor De TaartenAgenda 2014 op www.lilotaart.nl !