1

Onderwerp: marsepein uit harden

Hoi dames,

Eind sept ga ik voor mn dinnie dr babyshower cupcakes bakken (mini)
alle tijd zou je denken? maar omdat het mn eerste keer is dacht ik bij mezelf, zal even op manlief zn collega's testen of t allemaal werkt.
ahfijn, ik alles bestellen..
omdat ik niet wist nog, wat het beste zou bevallen, heb ik beide besteld nl marsepein en fondant.
en beide verstevigd met Tylose, en dit 24 uur laten rusten.
so far so good right?

nu ben ik de vlinders aan het uitsteken, en ik merk wel dat de fondant steviger wordt al dan die van marsepein, hoe kan ik (mocht dat dus niet gebeuren) de marsepeinen vlinders verder laten uitharden ? (voortaan neem ik dus voor decoraties uitsteken fondant)
ben ong half 3 begonnen met rollen& uitsteken, dus het is ook niet dat het dr ook uuuuren ligt ofzo ;)

Hoelang kun je de decoraties bewaren? zit daar een houdbaarheids datumpje bij?

alvast super bedankt!

Life is like a box of chocolate, you never know what you're gonna get!

2

Re: marsepein uit harden

marsepein en tylose hard niet snel uit kan weken duren. fondant met tylose gaat redelijk snel. volgens mij kan je de decoraties wel redelijk lang bewaren, al weet ik niet hoe lang

3

Re: marsepein uit harden

Misschien even in de oven? Ik doe decoraties als ze snel moeten drogen gewoon een tijdje (uurtje ofzo) op 50 graden in de oven. Dat werkt best goed. Tylose werkt niet bij marsepein heb ik ontdekt.

4

Re: marsepein uit harden

Stomme vraag (ik heb een gasoven)
maar smelt het dan niet ?? :S
*ziet in gedachten overal poeltjes marsepein liggen*

Nouja ik heb nog even... laat t gewoon voorlopig even liggen :P

kwam erachter, als je folie vouw zoals altijd, als je vlinders wil laten drogen je deze over je rooster van je oven doet, ze perfect hangen.
of ben ik nu spuit 11 :P

alvast bedankt voor de tips!
Hoop dat het nog uithard (lees bericht boven mij val Valy?)
Als dr iemand verder nog DE tip heb, hoor ik het ergg graag !

Life is like a box of chocolate, you never know what you're gonna get!

5

Re: marsepein uit harden

DE tips zijn al gegeven: fondant gebruiken of marsepein op 50 graden laten drogen. Als je het in je gasoven niet vertrouwt, kun je toch

Maar het zal wel iets van suiker zijn - Bløf
Happy Baking, webwinkel en winkel in Den Haag

6

Re: marsepein uit harden

En je man uit de buurt van de oven houden.
Kreeg ik als tip op een ander forum ;)

7

Re: marsepein uit harden

echt maar op de laagste stand in de oven, 30-50gr. moet lukken!

Groetjes, Dorothea.