1

Onderwerp: spoed: oven stuk of mix niet goed

Ik heb nu 2 taarten gebakken met de biscuitmix uit de shop. De eerste had ik op de onderste gedeelte van de oven gedaan en die was na 45 minuten nog aardig rauw, in zoverre er zat een flink stuk in wat rubberachtig was. Tweede maar in het midden van de oven en na 45 minuten zelfde verhaal. Minder stuk rubber, dat wel maar genoeg om uiteindelijk een taart van maar 4 cm over te houdenb. Na het in 3en snijden zag ik dat er her en der nog een stukje rubber zat. Dit keer zat er wel iets meer ei in dan normaal, zou dit het probleem zijn geweest?

Ik heb niets anders gedaan dan normaal, het is een ronde taart van 22cm en die heb ik 10 minuten op 140, 10 minuten op 160 en 15 minuten op 175. Dit doe ik altijd en nooit problemen mee gehad en nu 2 keer achterelkaar. Zou mijn oven stuk zijn?

Ik moet morgen de taart af hebben en ben best bereid om eieren te gaan halen voor 3X zoveel bij de avondwinkel maar dan wil ik wel zeker weten waar dit aan ligt.

Bedankt.

2

Re: spoed: oven stuk of mix niet goed

geen idee of het aan je oven ligt. Ik zelf bak altijd 30 min op 160 graden wel hetelucht.

Veel succes ermee!

Veel liefs Rafaëla

3

Re: spoed: oven stuk of mix niet goed

Michelle: heb je op een rooster gebakken?
Ik heb dit 2 keer (en die 2e keer was echt stupid!) gehad doordat ik in mijn oven op de bakplaat wou bakken en niet op het rooster..
Dan lijkt het of al het ei naar de bodem zakt en is het net rubber ja..