Onderwerp: 3-D taart, kan wel tips gebruiken
Hoi,
Ik ga binnenkort beginnen met mijn eerste taarten-avontuur, en dan meteen een 3-D Nijntje-met-ballon. Heb het plaatje uitvergroot, en uitgemeten. Wil de taart in 3 delen maken: het hoofd, het lijfje en dan de ballon, die ik met een dropveter ga verbinden aan het lijfje.
Alles heeft de juiste maat om uit 2 ronde taarten van 26 m gehaald te worden, dus daar ga ik er 2 van bakken.
Heb vandeweek in Duitsland al bekleed-marsepein gekocht, dit is blanco, maar ik heb ook kleurstof aangeschaft dus dan kan ik gaan kleuren.
Alle3 de delen geef ik een eigen vulling, dus voor ieder wat wils.
Maar: 'moet' ik botercreme gebruiken om alles af te strijken voordat ik het marsepein erop doe?
Hoe lang is een taart houdbaar? Dinsdag is ze jarig, en dan moet het grootste gedeelte natuurlijk al af zijn, maandag heb ik een avonddienst en zondag moeten we naar de afsluitende dansvoorstelling van onze zoon.
Kan ik de koek beter maken van cake of van buiscuit?
Wie wil me hiermee helpen?
Marguerite