1

Onderwerp: Vanavond of morgen uit vriezer?

Hoi

Ik weet dat een gewone taart 24 uur voor het serveren uit de vriezer moet maar hoe zit dat met een stapeltaart? Hij staat nu in de vriezer en ik ga hem zondag om 10:00 uur serveren. Ik wil hem wel op kamertemperatuur serveren (anders vind ik de botercreme die eromheen zit zo vies hard worden dus denk dat ik hem om een uur of 8 uit de koelkast zal halen)

De vraag is dus of hij vanavond al uit de vriezer moet of morgenochtend. Hij staat in een doos maar is daar niet mee afgedekt. (heb geen hoge taartdoos) Hoe kan ik dat het beste doen met ontdooien in de koelkast? Kan het doorzichtige folie eromheen blijven? Wellicht suikerklontjes ernaast om het ev. vocht op te nemen?

Groetjes en alvast bedankt voor je reactie/advies

Groetjes Marlies

2

Re: Vanavond of morgen uit vriezer?

morgen

I eat, sleep and breathe cakes!
Kijk voor mijn taarten en workshops op  www.Kataartjes.nl

3

Re: Vanavond of morgen uit vriezer?

Maar als ik het vanavond doe en hij gaat iets geks doen met ontdooien kan ik morgenavond nog aan de bak om een nieuwe te maken. Of zou hij dan niet lekker meer zijn?

Ben bang dat hij niet goed ontdooit is als ik hem er morgen pas uit haal (mijn pastasaus doet er soms ook wel 24 uur of meer over om te ontdooien) Vind het gewoon ook nog erg eng.....

En daarnaast staat hij bij de buurvrouw in de vriezer en moet ik morgen vroeg weg dus wil ook niet voor 8 uur op de stoep staan om hem op te halen. Mijn vriezer begaf het afgelopen weekend dus was blij dat zij nog wat lades over had zodat de inhoud niet volledig weg hoefde en mijn taart gered was...

Maar zou hij wel in het folie kunnen blijven zitten of gaat daar condens vanaf druppelen?

Groetjes Marlies

4

Re: Vanavond of morgen uit vriezer?

Ik zou ook morgen doen....;)