Onderwerp: Alcohol-smaakje
Hallo meiden,
Ik heb een vraagje over het werken met alcohol. Ik heb met koninginnendag een taart gemaakt waarbij ik de rand met goudverf (verdund met alcohol uit de taartwinkel) heb geverfd. Hartstikke mooi gelukt, maar toen ik eenmaal een hap van diezelfde taart wilde nemen bleek de smaak van de rand echt smerig, heel erg bitter!!!
Gelukkig was het niet een opdracht voor een ander en heb ik het dus eerst zelf mogen ervaren dat het helemaal niet lekker is...
Hebben jullie daar ook last van? Of zou het kunnen liggen aan het goudpoeder. Al gebruik ik die ook droog om mn fondant en marsepein mee te kleuren en er geen nare smaak achter blijft.
Het is zo dat ik vandaag aan de slag ga met een prinsessentaart voor een meisje van 4, die uiteraard ook veel zilver wil (waar ik mee wil gaan verven), maar het zou vervelend zijn als de taart daardoor niet meer te eten is!
Ik hoor graag jullie tips, ervaringen ed!!