Onderwerp: een paar beginnersvraagjes..
Hallo allemaal!
Ik ga binnenkort mijn eerste taartje maken en zit nog een beetje met de planning. De taart moet op een zondagmiddag klaar zijn. Ik wil donderdag het kapsel maken, vrijdag vullen en afsmeren met botercreme en zaterdag met marsepein bekleden en decoreren.
Is het de moeite nog om het kapsel in te vriezen zodat het beter in lagen te snijden is zonder kruimelen, en hoe lang duurt het dan voor het ontdooit is? Ik gebruik een springvorm van 25 cm.
En hoe lang laten jullie de botercreme opstijven. Is het goed als ik het 's avonds afsmeer en de volgende dag glad maak en bekleed met marsepein? Of zal ik de marsepein er zondagochtend pas op doen? Geen idee hoe lang je daar mee bezig bent. Voor de vulling zit ik te denken aan een laag jam en de andere laag weet ik nog niet.
Ik ben al een aantal dagen bezig met het forum uitspitten, supergoede tips zitten daar bij en ik heb dan ook al een boel opgeschreven. Maar hoe leuk het lezen van alles ook is, er gaat wel veel tijd in zitten....
Dus, alle tips zijn welkom, bedankt!