Onderwerp: eerste taart een feit! wat vraagjes!
mijn eerste taartje is een feit hoor. maar oh oh oh wat ben ik toch verschrikelijk lang bezig geweest met dat marsepein.
eerst gekleurd met rood. toen gekneed met wit samen (wilde marmer) en maar plakken plakken plakken. uitgerold op doorzichtig kadopapier (had ik hier ergens gelezen ) maar het plakte vast aan dat papier. dus alles weer gekneed en eerst papier (nieuw stukje) ingevet en daarna weer proberen uit te rolen . plakte het weer vats. dus ik mijn aanrechtbald (natuursteen) ingevet en daar geprobeerd . nou na de derde poging was het eindelijk gelukt! maar van dat marmereffect was niets meer te zien door al dat kneden tussendoor!
oh ja ook nog geprobeerd met frituurvetblok maar niets.!!!
heeft iemand de gouyden tip voor mij?
en ook nog de vraag hoe dik jullie de marsepein houden. want bij mij zag je de biscuit erdoorheen?
en de laatste:
hoe bewaren jullie de taart voordat jullie hem weggeven (of verkopen)
ik had hem gevuld met frambozenmousse, botercreme extra en jam!
alvast bedankt meisjes
en respect dat jullie zulke schiterende creaties maken want jeetje was is dat moeilijk zeg! ik ga morgen mijn eerste boebies proberen te maken maar zie er nu al een beetje tegenop hihihihi vooral tegen de huidskleur maken!