1

Onderwerp: taart invriezen en ontdooien

Hoi Allemaal,

Een vraagje, ik krijg net een aanvraag voor de 1e van feb., maar ik de dagen ervoor
al behoorlijk vol. Ik wil aanbieden om de taart te maken, deze kan mevrouw dan de 29ste ophalen.

Ik heb begrepen dat je een taart goed kan invriezen?
Kan ik haar zeggen de taart in te vriezen, en dan 24 uur van te voren uit de vriezer in de koelkast te laten ontdooien? Is dat voldoende tijd van te voren en blijft de taart dan ook mooi ? Ik dacht haar te zeggen de taart met doos en al in te vriezen.. Moet er ook nog een plasticzak om de doos ofzo?

Groetjes, Suzanne

Stap binnen in een wereld vol taart
http://www.taartwereld.nl  |  http://taartwereld.blogspot.com/

2

Re: taart invriezen en ontdooien

hey Suzanne!

Taart kan prima in de diepvries. Zorg wel dat de witte kant van de doos aan de buitekant zit. Dit zodat de grijze kant de vocht later opneemt als ie aan het ontdooien is in de koelkast. Taart gaat wel een beetje zweten, maar als je er niet in kijkt, en de taart een uur voor het gebruik uit de koelkast haalt, dan komt het helemaal goed!

Success!

Groetjes Tweety!

3

Re: taart invriezen en ontdooien

Ik hoop niet dat je het als een belediging opvat hoor, maar ik vind het voor jou wel een heel bijzondere vraag, gezien je registratie-datum en je aantal berichtjes :S

Over invriezen is echt al heeeeeeeeel veel geschreven... Niet in bakken voor anderen, maar daar gaat ook eigenlijk je vraag niet over, dus ik verplaats hem naar Taartdecoratie algemeen. Als je daar op 'invriezen' zoekt (dus alleen de rubriek Taartdecoratie algemeen selecteren), vind je ook al heel veel antwoorden :Y

[MOVE] --> Taartdecoratie algemeen

Maar het zal wel iets van suiker zijn - Bløf
Happy Baking, webwinkel en winkel in Den Haag

4

Re: taart invriezen en ontdooien

thanks marianne, nee hoor geen belediging.
Heb nog nooit een taart ingevroren hiervoor, vroeg het me dus eigenlijk af.
Niet bij stil gestaan om de zoekfunctie te gebruiken.
En ik twijfelde waar ik m'n vraag neer moest zetten, omdat het geen taart voor
mijzelf was, dat ik bakken voor anderen. Bedankt voor het verplaatsen, weer een
leer voor een volgende keer

@ tweety, thanks voor je antwoord :D

Stap binnen in een wereld vol taart
http://www.taartwereld.nl  |  http://taartwereld.blogspot.com/