1

Onderwerp: vertaal-hulp gevraagd.

Hallo,

Ik heb het boek: Death by chocolat gekocht van Marcel Desaulniers bij de sleghte, in het Engels natuurlijk.
Maar nu kan ik enkele woorden niet vertaald krijgen in het Nederlands. (Ben blond, belg en vrouw zou mijn vechtgenoot zeggen..... :P)
     Egg yolk =
     heavy cream =
     cake flour = zelfrijzend bakmeel of echte cake-mix?
     batter = geheel dat bij elkaar gemengd is?
     all-purpose flour =
     cream cheese = monchou?
     corn-syrup = ahorn/mapple siroop? (kan ik dat daar ook voor gebruiken of waar kan ik corn syrup vinden)
     very tightly packed light brown sugar= licht bruine bastard suiker?
     whipped cream =

klopt het wat ik er bij heb geschreven zoniet: HELP ik wil nl heeel graag iets maken uit het boek. Heb behoefte aan chocolade maar wil niet de couverture zo op eten alhoewel dat heel verleidelijk is. :-D

Re: vertaal-hulp gevraagd.

Egg york  eidooier
heavy cream: slagroom(ongeklopt) whipped cream geklopte slagroom
cake flour zr bakmeel
batter= beslag
cornsyrup= mais stroop volgens mij te vervangen door glucose stroop of goldsyrup(cornsyrup is te krijgen bij planet cake(6euro 75 per fles, hoeveel heb je nodig ik heb een fles staan)
very.....brown sugar= stevig aangedrukte lichtbruine basterdsuiker

hoop dat je hier verder mee kunt

Darcysmom maybe you can help out here! if I made any mistakes

saskia

Mijn Taarten en workshops vind je op mijn site!
Een bijzondere dag verdient een bijzondere taart!

3 Laatst bewerkt door Franky (11-01-2007 23:41)

Re: vertaal-hulp gevraagd.

all purpose flour = bloem
cream cheese = room kaas (Ik gebruik zelf vaak philadelphia kaas als ik cream cheese in mijn recept nodig heb)

groetjes francisca

4

Re: vertaal-hulp gevraagd.

Dank jullie wel voor de hulp! Hopelijk kan ik snel gaan uitproberen!
Weet iemand misschien waar ik goldsyrup kan krijgen? Supermarkt of zo?

Alvast weer bedankt

5

Re: vertaal-hulp gevraagd.

Hoi Nathalie,

Wat leuk dat je dit boek hebt, ik heb zelf Death by Chocolate Cakes ;) :-D, en ja ik denk inderdaad dat als je daar teveel van eet je wel een bypass-je nodig gaat hebben :-D :-D maar wel errug lekkere dingen staan erin.
Je kunt inderdaad voor cake flour zelfrijzend bakmeel gebruiken, ze hebben daar allerlei merken voor cake flour en hij zegt juist dat je geen self raising flour moet gebruiken, maarja dat hebben we hier niet dat heel fijne meel. Alhoewel ik gebruik ook wel eens cakemeel, maar heb ook wel eens een recept gemaakt van gewone bloem toen ik niks anders in huis had en dat werd ook prima, dusse...  :-)

De golden syrup haal ik bij de Vomar, andere winkels weet ik niet.

Voor de cream cheese gebruik ik ook monchou trouwens maar Philadelphia kan inderdaad ook hoor.

Voor het geval je bij een recept bij graham crackers komt ;), daar kun je digistive biscuits van Verkade voor gebruiken :-)

Veel plezier met je boek!!

Groetjes, Lara. Mijn taarten album
"I wud, therefore I exist"