1

Onderwerp: Veel te veel beslag?

Ik heb de twee kleine springvormpjes van 10cm bij de Albert Heijn gekocht. Zojuist bracht de postbode een pakket met mijn bestelling, en ik heb direct beslag gemaakt met de biscuitmix van de webshop. Vantevoren had ik water in de vormpjes gedaan, en twee vormpjes zijn samen 0,8 liter. Dus in de tabel opgezocht dat dit 130 gram mix met twee eieren en wat water moest zijn.
Na het mixen had ik al veel te veel beslag. De vormpjes heb ik gevuld tot 2/3, ik denk iets meer eigenlijk, en de rest van het beslag in siliconen cupcakevormpjes gegooid waar ik zelfs nog 4 mee kon vullen.
Nu staat de taart in de oven, maar hij rijst al centimeters boven de vorm uit!! Ik heb gewoon veel te veel beslag, wat heb ik fout gedaan?? De hoeveelheden waren goed, daar kan het niet aan liggen. Het is mijn eerst echte taartje, maar dit begint al lekker.

Re: Veel te veel beslag?

Heb je misschien met je beslag gerekend op volle bakvormpjes, en toen maar gevuld tot 2/3?

3

Re: Veel te veel beslag?

Beter teveel dan te weinig toch?

Ik heb soms ook wat meer, 1 ei was waarschijnlijk te weinig geweest dus dan kan je er niets aan doen.

Ik heb ook weleens dat hij er bovenuit rijst, maar dan snijd je hem gewoon recht af, en dan heb je een mooie taart die tot de onderkant recht is! :)

Mijn website: Presentaart

4

Re: Veel te veel beslag?

Uiteindelijk viel het mee, het biscuit zakte nog een beetje in en toen stak het nog maar een beetje boven de vormpjes uit. Maar dan had ik nog de vier cupcakejes erbij.

Nouja, beter te veel dan te weinig.

5

Re: Veel te veel beslag?

als ik de schema's aanhoud heb ik ook altijd teveel. heb nu al 3 x een taart tegen de bovenkant van de oven gehad, die daardoor ging lekken en alles op de bodem kwam...
ach, weten we dat ook weer voor de volgende keer, volgende keer dus minder maken. en nu heb je lekker 4 cctjes :D

6

Re: Veel te veel beslag?

chantal1980 schreef:

en nu heb je lekker 4 cctjes :D

Die zijn allang op :D.