Onderwerp: Truffels (tip telegraaf d.d. 21 ,11,2008
Vandaag stonden er 2 recepten in de telegraaf, ik heb ze even overgetypt, weet dus niet of ze lekker zijn, maar ik ga ze wel binnenkort uitproberen:
Truffel Basisrecept:
300 gram chocola
80 gram slagroom
20 gram roomboter
Bereiding: Chcola smelten, au bain-marie. De slagroom en de roomboter in een pan doen en al roerend op een laag vuur laten koken (zachtjes) De pan van het vuur nemen. De gesmolten chcola er doorheen roeren.
Wiskey truffel
1x truffels basis recept
gesraspte schil van 1 sinaasappel
2 theelepels whisky
2 theelepels bittere sinaasappelmarmelade
cacaopoeder
Bereiding
Door het basisrecept vor truffels de geraspte sinaasappelschil, de wiskey en de sinaasappelmarmelade roeren. Het mengsel 2 uur in de koelkast laten opstijven . Ovale truffels ervan rollen en door de dacao wentelen.
Koel bewaren.