1

Onderwerp: Strik van marsepein of chocofondant??

Wil mijn eerste strik gaan proberen, maar na alles hier gelezen te hebben begin ik te twijfelen over een strik van marsepein. Nu heb ik wel chocofondant in huis, maar al gemixt met marsepein. Is dit geschikt om een strik van te maken zonder tylose? Het moet namelijk nog wel eetbaar en lekker zijn.
Ben benieuwd naar jullie antwoorden!! Alvast bedankt.

Doe waar je van houdt, en je zult houden van wat je doet!
Groetjes, Ienke

2

Re: Strik van marsepein of chocofondant??

Ik zelf zou geen strik maken zonder tylose, maarja, dat smaakt niet echt geweldig, al blijft het in principe wel eetbaar ;)

'If you can dream it, you can do it' (Walt Disney)

Re: Strik van marsepein of chocofondant??

Een strik zou ik zeker maken van fondant en dan met tylose, anders wordt het niet goed hard. De meeste strikken die je hier ziet zijn ook puur voor decoratie, niet echt lekker eetbaar vanwege de tylose.

Groetjes Renske

4

Re: Strik van marsepein of chocofondant??

Ok, wilde eigenlijk een strik maken voor een taart voor een collega. Maar... zij is gek op marsepein, dus kan er geen strik opleggen die eigenlijk niet eetbaar is...
Halen jullie die strik er dan gewoon af of zo?? En dan, wat doe je er dan mee??
Ben nu natuurlijk heel nieuwsgierig. ;)

Doe waar je van houdt, en je zult houden van wat je doet!
Groetjes, Ienke

Re: Strik van marsepein of chocofondant??

De strik haal je eraf voor het aansnijden, kun je weggooien of bewaren.
Je kunt haar ook gewoon een extra bolletje marsepein geven als ze teleurgesteld is dat de strik niet eetbaar is ;)

Groetjes Renske