Onderwerp: Help!!! Schuim blijft klef
Hallo allemaal!
Ik heb een vraagje over het bakken van een schuimlaag. Ik heb gisteravond 1 eiwit opgeklopt, in de springvorm gedaan (16 cm doorsnee), 2,5 uur op 100 graden laten staan, daarna de oven uit, schuim in de nog warme oven laten staan en ik naar bed. Vanmorgen zag 'ie er keurig uit, springvorm liet goed los, maar het bakpapier blijft eraan plakken! Sterker nog, het eiwit is daar nog helemaal stroperig. Zou het komen door het bakpapier? Dat dan de warmte er niet goed bij kan ofzo?
Heb nu het taartje op z'n kop, dus met het bakpapier naarboven maar weer in de oven gezet op 100 graden.
Is dit normaal???
Groetjes,
Rhod
Rhod
. Ik hoop altijd dat het klef wordt.. Maar ik krijg dat niet voor elkaar, Ik laat ze nooit afkoelen in de oven, ik haal wel altijd de schuimpjes van het bakpaier als ze net uit de oven komen, dan kan er aan de onderkant lucht bij, dus misschien dat het daanaan ligt. Ik gebruik ook vaak silicone bakmat ipv bakpapier. Maar of het daaraan ligt weet ik niet.. Succes ermee