Onderwerp: Advocaatster
Naar aanleiding van m'n eigen verjaardagstaarten heb ik hier vast het recept van de advocaatster:
Maak een biscuit van 4 eieren. (Ik had 'm van 3 eieren en mix gedaan, maar dat werd net te laag voor 't mooie)
Klop in een hittebestendige kom 2 eidooiers met 100 gram suiker en 2 dl melk schuimig. Zet de kom op een pan met heet water op een laag vuur. Verwarm al roerende het eimengsel tot een lichtgebonden vla ontstaat. Neem de pan van het vuur en los er al roerende de goed uitgeknepen gelatine in op.
Laat de vla afkoelen tot het iets begint te geleren. Klop 2 eiwitten stijf en klop 1/4 liter slagroom stijf. Spatel beide met 3 dl advocaat door de vla.
Snijd de taartbodem in 2 lagen. Snijd de bovenste laag van de rand naar het midden toe in 8 punten, maar begin 2 cm vanaf de rand, zodat de punten aan elkaar vast blijven.
Schep de advocaatvla in het midden van de onderste laag. Leg er de bovenste laag op en druk de randen voorzichtig op elkaar. Druk vervolgens zodanig op de rand van de taart zodat de taart als een ster open gaat staan en de vulling zichtbaar wordt.
Laat de taart ca. 4 uur opstijven in de koelkast. Giet in het kratertje een beetje advocaat en bestuif met poedersuiker.