1

Onderwerp: Glanzende zachte chocolade bekleding?!

Goedeavond allemaal,

Bij de onze banketbakker (meerdere jaren de beste van Nederland...niet belangrijk ;-)) hebben ze kleine taartjes, die bekleed zijn met glanzende, plakkerige, zachte chocolade.

Weet iemand wat dit is? Het smaakt heel erg puur, mousse....

Goddelijk...en ik wil erg graag een klein bol chocoladetaartje maken met als vulling chocolademousse en gesmolten Mars en bekleed met bovenstaande vulling.

Ik hoor het wel.

liefs,
Kim

Kim's Taartjes! Wat zullen we vandaag weer eens verzinnen om te kunnen bakken?

2

Re: Glanzende zachte chocolade bekleding?!

Ik denk dat je ganache bedoeld. Zoek daar maar eens op met de zoekmachine op het forum, dan vind je er heel veel over!

3

Re: Glanzende zachte chocolade bekleding?!

Ganache, zie recept hiernaast

of

Cacao gelei

    * 280 g water
    * 360 g suiker
    * 260 g room
    * 120 g cacaopoeder
    * 6 blaadjes gelatine