Hoi Catherine,
Ik denk dat je hem in je hete oven plaatst en gewoon de baktijd aanhoudt? Mijn tip is dan om de temperatuur een flink eind lager in te stellen, bijv. zo'n 30 tot 40 graden lager, en de taart dan de eerste 1/3 van de tijd op deze temperatuur te bakken (dus stel hij moet er 45 minuten in, bak je hem dus 15 minuten op deze lagere temperatuur). Dan ga je iets omhoog met de temperatuur, ca. 15-20 gradan heter. Dat weer die 1/3 van de tijd en het laatste stuk van de tijd op de aangegeven temperatuur. Als de tijd is afgelopen, altijd je taart controleren. Ik prik er nooit in, ik druk altijd voorzichtig mijn hand op de bovenkant van de taart. Als die goed tegendruk geeft is hij gaar. Als hij nog meeveert dan nog even 5 minuutjes laten staan en weer controleren. Evt. de temperatuur weer iets omlaag als je de taart te donker vind kleuren.
Ik hoop dat je hier iets aan hebt. Het gaat erom dat de taart niet te snel dichtschroeit aan de bovenzijde. Hierdoor ontstaat het scheuren van de korst omdat de taart nog omhoog moet, maar niet meer kan doordat de bovenzijde al dicht zit. Dan bouwt de warmte zich op in het midden. Je ziet dan ook vaak een bult en soms barst die ook nog open! In ieder geval je vorm ook niet te vol doen, maximaal tot 2/3 vullen.
Succes ermee!
Groetjes, Inge
Groetjes, Inge
Deleukstetaartenshop & Taartopmaat