1

Onderwerp: welke kleurstof?

Hallo allemaal,
Ook ik ben een nieuwe en al helemaal verslaafd aan deze site! Jongens, wat een juweeltjes van taarten! Heb jaren terug in Engeland al eens zo'n vierkant bakblik gekocht en een icingset. De eerste heb ik regelmatig gebruikt voor verjaardagen, de laatste nog nauwelijks. Er gaat echt een wereld voor me open hier. Nu wil ik graag wat kleurstof bestellen, maar de welke? Ik wil ze zowel voor fondant, marsepein, botercr

2

Re: welke kleurstof?

als je advies wilt ff opzoeken of bij de webshop he

cateren is ook gebakjes maken :)

3

Re: welke kleurstof?

Hoi, ik wil eigenlijk graag advies voor een kleurenset. En is pasta in alle gevallen de beste keus? Wanneer vloeibaar? En kun je de kleurstof en fondant met een keukenmachine mengen? Ik wil veel weten, ben nog een beginneling!

4

Re: welke kleurstof?

Hoi Annelieke,

Ik ben ook een beginner (nu 1 mnd bezig) maar heb een wilton kleurstof gel set (webshopnr WI601-5577 16,95) aangeschaft.

Als je, net als ik, meteen alle kleuren van de regenboog wilt kunnen maken, ook voor je eerste paar taarten, kun je niet zonder vrees ik :D. Je kunt dat idd overal voor gebruiken. Je kunt de kleuren mengen, net zoals met verf.

Ik heb me laten vertellen dat je gel moet nemen omdat dit niet verdunt. Wanneer je je fondant, marsepein of icing net op de juiste dikte hebt en je gaat het dan kleuren met vloeibare kleurstof, moet je meteen weer suiker toevoegen om de juiste dikte te krijgen. Met gel heb je daar geen last van.

Gel werkt echt heel gemakkelijk! Je neemt gewoon wat uit het potje met een cocktailprikker of een mespunt, je werkt het door de fondant of icing etc. en kijkt of de kleur de gewenste intensiteit heeft. Zo niet, herhaal je dat tot je tevreden bent.

Van fondant in de keukenmachine heb ik geen verstand, want die heb ik niet. Ik verwerk het met de hand en dat gaat prima. Je krijgt je handen meestal goed schoon (behalve soms je nagelriemen, hihi ;-)).

Eigen taart is goud waard! ;)
Klik HIER voor mijn linksite allesovertaart.nl met how to's en HIER voor links van medebaksters!

Re: welke kleurstof?

Hoi Anelieke,

welkom bij de club!
Vraag zoveel je wilt er is altijd wel iemand die raad weet!
Over de kleurstof hier even mijn ervaringen:

Pasta is in alle gevallen de beste keus omdat je dan minder last hebt van verdunnen en dus slapper worden cq plakkeriger worden van icing en fondant.
Wil je bijv. vlinders maken van icing en moet je toch een dunne vorm mengen dan zou je ook met vloeibaar toe kunnen, ook als je bijv je beslag wilt kleuren is vloeibaar OK.
Ik zelf meng nooit met de machine altijd met de hand/rolstok.
Als beginner ben je volgens mij wat kleuren betreft het goedkoopst uit als je zo'n setje van 8 potjes van bijv. Wilton neemt daar doe je heel lang mee en zie je meteen welke je het meest gebruikt.
Ik heb een wilton achtergrond vandaar dat ik (tot nu toe) alleen nog met Wilton pasta heb gewerkt en mij bevalt het prima!

Veel succes en ik ben in iedergeval benieuwd naar je taarten!

Saskia

Mijn Taarten en workshops vind je op mijn site!
Een bijzondere dag verdient een bijzondere taart!

6

Re: welke kleurstof?

Hallo allemaal,
Bedankt voor jullie reacties! Ik denk dat ik inderdaad voor zo'n set ga.
Groetjes, Annelieke