Onderwerp: Advies nodig voor groot (?) project
Zoals jullie (misschien) wel weten, ben ik pas net begonnen met de taart berslaving, maar ik heb nu al een groot (voor mij in ieder geval) project op me genomen. M'n moeder viert morgen haar verjaardag en er komen minstens 70 gasten... daar ga ik dus voor taarten bakken...
Ik ga maken:
- een stapelchococake, gevuld met pure genache afgesmeerd met witte genache en gedecoreerd met witte choco en zomerfruit (frambozen, aardbeien, rode bessen, etc)
- een biscuit gevuld met lemon curd, mona citroenkwarktaarttoetje, afgesmeerd met citroen botercreme, gedecoreerd met fondant en strik van fondant met tylose
- nog een biscuit waarvan ik de vulling nog niet weet (iemand tips?? moet erg makkelijk te maken zijn ivm tijd) bekleed met fondant en gedecoreerd met marsepeinen figuren/roosjes
- schuimtaart gevuld met frambozenslagroom
Maar ik hoop dat jullie me advies kunnen geven:
- hoe bewaar ik de taarten? Wat moet in de koelkast en wat mag er buiten?
- kan ik al vullen? Ook de genache?
- kan ik de fondant er nu al overheen doen en hoe bewaar ik de taart dan als de decoraties erop zitten? (verpakken maakt de deco stuk vrees ik)
Hebben jullie nog tips waar ik niet aan gedacht heb??
Alvast bedankt voor het lezen en evenuteel meedenken...
(ps: wat is rode bessengelei? waar haal ik dat of hoe maak je dat help)