De koekjes kun je het beste bakken van het recept van Inge van de Webshop, tenminste...dat is mijn ervaring. Die blijven nl. goed onder icing. Zonder icing zijn ze hard en niet echt lekker, maar gedecoreerd met icing worden ze iets zachter en lekkerder van smaak door de icing.
Dan de icing zelf: je maakt deze eerst volgens de receptuur (hier op de site of van de mix van de webshop). Die is dan echt vrij dik. Daarmee spuit je de lijntjes op je koekje, de randjes, zeg maar. Met spuitzak en spuitmondje. Daarna verdun je je icing iets met water, zodat ie wat vloeibaarder wordt. Ik doe deze dunne, of run-out icing, in een plastic snoepzak, knip er een heel klein puntje vanaf en laat dan de icing uitvloeien binnen de lijntjes die ik eerder heb gezet. Het is mooi als je de lijntjes in dezelfde kleur doet als je run out icing. Eventueel kun je daarna, weer met de dikke icing, de lijntjes nog een keer tekenen op de inmiddels gedroogde dunne icing, dan zie je iets meer relief. Bij mij worden de koekjes dan echt mooi egaal, glad en glanzend. Is het een beetje duidelijk?
Succes en groetjes,
Tessa
Groetjes, Tessa