Onderwerp: glazuur draperen?
Nou een eerste taartje gemaakt maar volkomen mislukt.
Of tenminste, het glazuur uitrollen wilde voor geen meter waardoor het dus verre van strak om het taartje zit met allerlei bobbels, scheuren e.d.
Ik had het glazuur gemaakt van poedersuiker (500 gram), heet water (3 theelepeltjes) en eiwit ( van 2 eieren en nog een klin beetje van een ander ei).
Er stond verder niks in het boekej over of het bijv. af moest koelen of hoe dan ook te gebruiken.
Het glazuur heeft een tijdje in de koelkast gestaan maar ik kon er gewoon niks mee.
Het was enorm kleverig, en toen ik het uiteindelijk wel mooi had uitgerold kreeg ik het niet goed los van het aanrecht (ondanks dat het aanrecht vol lag met poedersuiker) waardoor de eerste scheuren al ontstonden.
Wat heb ik fout gedaan? Had het glazuur langer in de koelkast moeten staan? Waren de verhoudingen niet goed?
Alvast bedankt voor jullie tips/adviezen.