Onderwerp: Bruidstaart presenteren/bewaren/vervoeren. Wie kan mij helpen?
Hallo allemaal,
Ik ben erg lang niet online geweest en ik heb ook een poos niet gebakken (vanwege andere bezigheden, druk met werk, thuis en een opleiding), maar het taartvirus heeft me nog steeds niet losgelaten;-)
Nu mag ik over zo’n 6 weken een bruidstaart maken (een naked cake, gevuld met bbr en aardbeienbavarois), tevens mijn eerste bruidstaart, en ik heb toch een paar vragen waarvan ik hoop dat iemand ze kan beantwoorden. Ik hoop dat het niet al te dom over komt, maar ik wil het graag goed geregeld hebben
1) Mijn bedoeling is om de taart de dag van te voren te maken (te vullen en te decoreren), hoe kan ik de taart dan het beste bewaarden? (Ik heb wel vaker stapeltaarten gemaakt, bekleed met marsepein, hier had ik zelf een “doos” voor gefrabiceerd, maar de bruidstaart moet 4 lagen worden 27,5-22,5-17,5-12,5)
2) Hoe kan ik het beste stapelen? Normaal gesproken stapel ik met houten dowels per taart en zet ik de volgende laag er “los” bovenop met een in karton ertussen, is dat ook bij 4 lagen voldoende? En zal dat niet gaan schuiven?
3) Aanlsuitend bij de vorige vraag: hoe kan ik de taart het beste vervoeren? Ik moet er zo’n 20 minuten mee rijden.
4) De taart komt op de locatie eerst in de koeling te staan (er is plek voor, dat is geregeld), hij wordt later daar gepresenteerd (ik breng de taart ‘s ochtends, de trouwerij is ‘s middags). Hoe kan ik dat het beste doen met het presenteren / de standaard?
5) Wat raden jullie mij aan voor onderbord? Ik gebruik normaal gesproken vaak van die ‘kant en klare’ boards, maar ik vind dat zilver nu niet zo passen bij een bruidstaart..