1

Onderwerp: Eclair Cake niet bijzonder maar wel lekker

Had geen zin in soezen te maken dus maar één grote gemaakt.
Gevuld met banketbakkersroom en slagroom.

http://myalbum.com/photo/G9ZKx4IdnXm2/360.jpg

http://myalbum.com/photo/wtjaWE8Qc7sD/360.jpg

2

Re: Eclair Cake niet bijzonder maar wel lekker

Wat ziet er dat weer verrukkelijk uit...
hoe heb je dat gedaan als ik vragen mag...
groetjes Sandy

3

Re: Eclair Cake niet bijzonder maar wel lekker

Ohh goed idee!!

Bakrecepten om je vingers bij af te likken? Zoek mij op Pinterest ( valerievdmeer ) en kijk bij mijn Cakelicious recepten! Because we love cake

Re: Eclair Cake niet bijzonder maar wel lekker

Sandy1 schreef:

Wat ziet er dat weer verrukkelijk uit...
hoe heb je dat gedaan als ik vragen mag...
groetjes Sandy


Hallo Sandy
Dankjewel en zie onderstaande foto.
Je maakt het soezendeeg en smeert het dan uit over een schaal en dan 30 minuten in de oven op 210 graden, daarna vullen.
Ik had de mijne 40 minuten in de oven omdat ik een nogal dikke had.

http://myalbum.com/photo/bYM2hMuwR5qB/360.jpg

Re: Eclair Cake niet bijzonder maar wel lekker

lady-vall schreef:

Ohh goed idee!!


het idee komt van Pinterest hoor.

6

Re: Eclair Cake niet bijzonder maar wel lekker

Mmmmm net klaar met eten,  maar hier lust ik nog wel een stukje van :) .
Wat leuk 2 vullingen


Groetjes Vonn

Help mijn vrouw heeft een hobby

7

Re: Eclair Cake niet bijzonder maar wel lekker

OMG wat ziet dat er weer heerlijk uit.

Het is zoals het is en dat is goed zo.
Bianca's bakery

Re: Eclair Cake niet bijzonder maar wel lekker

Hartelijk dank en er ligt nog een heel groot stuk dus kom maar een stukje halen hihi.

9

Re: Eclair Cake niet bijzonder maar wel lekker

Thanx,,,, jammer genoeg ben ik nu aan het lijnen...(poging 568).  Maar ik ga hem zeker maken..

10

Re: Eclair Cake niet bijzonder maar wel lekker

ohhh geweldig toch weer!!!! :thumb:  :thumb:

nu nis die op zeker ;)  ;)

Re: Eclair Cake niet bijzonder maar wel lekker

Baklataart schreef:

ohhh geweldig toch weer!!!! :thumb:  :thumb:

nu nis die op zeker ;)  ;)


Ja nu wel haha.

12 Laatst bewerkt door LaLuub (18-03-2016 08:00)

Re: Eclair Cake niet bijzonder maar wel lekker

Ziet er goed uit! Vraagje: is het zo nog wel een beetje netjes te snijden en in mooie stukjes te serveren? Lijkt me lastig...zou bij mij denk ik als een 'hatseflats' toetje op een bordje verschijnen, ben ik bang  :y  :lol:

Re: Eclair Cake niet bijzonder maar wel lekker

LaLuub schreef:

Ziet er goed uit! Vraagje: is het zo nog wel een beetje netjes te snijden en in mooie stukjes te serveren? Lijkt me lastig...zou bij mij denk ik als een 'hatseflats' toetje op een bordje verschijnen, ben ik bang  :y  :lol:

nee hoor is heel goed te snijden maar ik had wel stevige banketbakkersroom en stevige slagroom en met een glad scherp mes gesneden dus geen probleem hoor.

14

Re: Eclair Cake niet bijzonder maar wel lekker

Ziet er super uit, jammie!

15

Re: Eclair Cake niet bijzonder maar wel lekker

Leuk. Nog niet eerder voorbij zien komen. Recepten op internet zijn vaak met koekjes zag ik. Deze lijkt me veel lekkerder.

Zou je jouw recept weer willen delen?
(graag ook maat bakvorm erbij).
Goed weekend.

Re: Eclair Cake niet bijzonder maar wel lekker

Nokkie schreef:

Leuk. Nog niet eerder voorbij zien komen. Recepten op internet zijn vaak met koekjes zag ik. Deze lijkt me veel lekkerder.

Zou je jouw recept weer willen delen?
(graag ook maat bakvorm erbij).
Goed weekend.


Hallo Nokkie

Het is gewoon soezendeeg en dat uitsmeren in een bakvorm ( de mijne was 34 bij 25 cm en ik had de ovenschaal van Rudolphs Bakery )
Gewoon 1 recept soesjes en dat in de schaal uitsmeren zie bovenstaande foto in een eerder berichtje hier.

Maar ik had kant en klaar soezenmix gekocht en heb daar 250 gram van gebruikt
Zie linkje hieronder.

https://www.bakzolder.nl/taart-cake-bav … zen_44049/


Ingrediënten
Deeg

    100 ml melk
    100 ml water
    100 g boter
    100 g bloem
    4  eieren
    zout

Soesjes

Verwarm de oven voor op 210 ºC. Breng de melk, het water en de boter in een pan aan de kook. Haal van het vuur en meng de bloem met een spatel door tot er een bal ontstaat. Zet de pan weer op het vuur en verwarm al roerend tot er vet uit het deeg komt.

Haal de pan van het vuur en roer de eieren stuk voor stuk door tot er een glad beslag ontstaat. Spuit doppen op een met bakpapier beklede bakplaat. Zorg dat de doppen genoeg uit elkaar liggen. Bak de soezen in circa 20 minuten goudbruin.

17 Laatst bewerkt door Nokkie (24-04-2016 18:22)

Re: Eclair Cake niet bijzonder maar wel lekker

Heel erg bedankt weer voor alle informatie.
Heb je nog enig idee hoeveel slagroom en hoeveel banketbakkersroom je hebt gebruikt?

18

Re: Eclair Cake niet bijzonder maar wel lekker

Wat leuk! Ziet er mooi en lekker uit. Bedankt voor het recept erbij, ga ik ook eens proberen!

Re: Eclair Cake niet bijzonder maar wel lekker

Nokkie schreef:

Heel erg bedankt weer voor alle informatie.
Heb je nog enig idee hoeveel slagroom en hoeveel banketbakkersroom je hebt gebruikt?

Volgens mij had ik een halve liter slagroom en 1 zakje banketbakkersroom ( dr. oetker ) aangemaakt met slagroom.

20

Re: Eclair Cake niet bijzonder maar wel lekker

Oke. Dank je wel, ook voor de inspiratie.