Onderwerp: Help taart niet gaar! Spoed!
Tot nu toe ging het bakken prima, geen probleem.
Alleen nu heb ik een opdracht voor a.s. zaterdag. Een rechthoekige taart voor 20 pers.
Omdat ik geen bakvorm heb zo groot en wel een pyrex glazen ovenschaal, en had gegoogled dat je daar ook prima in bakken ging ik vol vertrouwen daarop in. Alleen daar komt ie.... Hij is in het midden niet gaar! Ik heb hem vanaf 130 graden elke 10 min verhoogd tot 160 gr. (hete lucht overn) Toen ik erachter kwam dat ik niet gaar was. Terug in de schaal gedaan en nog eens 5 min op 140 graden gedaan en daarna nog eens 5 min op 150 graden.
Maar het mocht helaas niet baten... Nu ga ik overnieuw beginnen, maar hier de vragen:
- hoe heet moet ik mijn oven nu zetten?
- Moet ik wel of geen bakpapier in de schaal doen?
- hoelang moet ik het in de oven doen en opbouwend of in 1x?
Hoop dat iemand spoedig kan antwoorden, want ik moet zo weer de keuken in wil ik hem voor zaterdag 9:30 afhebben...
https://www.facebook.com/SonjaTaartenCu … ?pnref=lhc