Onderwerp: De ultieme tip voor het strak bekleden van je taarten?
Wie o wie kan mij helpen. Waarschijnlijk zijn er al een miljoen topics waarbij er tips zijn gegeven maar ik zie door de bomen het bos niet meer.
Bij sommige howto's laad hij geen foto's en ook al kijk ik filmpjes het mislukt alsnog..
Om er moedeloos van te raken.
Ik ga als volgt te werk: bak mijn biscuitmix in een rond bakblik, ingespoten met bakspray etc. bakpapiertje eronder. Afkoelen, en de onderkant als bovenkant gebruiken. Daarna afsmeren met botercreme 1:1.
Het lijkt alsof daar de problemen al beginnen want elke keer komt mijn biscuit er OF scheef uit OF tijdens het afsmeren brokkelt er wat vanaf. Dit probeer ik dan bij te werken met botercreme maar het word toch niet zo strak als ik zou willen.
Wanneer ik de fondant erop doe (een wat dikkere laag anders is het helemaal geen porem) zit het er nooit zonder bobbels op! Laat staan mooie randen..
Is er iemand met de ultieme tip?
Niet meer actief als taartenbakster maar wel als forumlid.