Hoi Babycake,
Ik denk achteraf gezien inderdaad te hard was toen ik af ging smeren. Had hem vanochtend gemaakt en daarna in de koelkast gezet om af te koelen ( en minder vloeibaar te worden). Daar had ik hem wel eerder uitgehaald voor ik wilde smeren/dijkjes spuiten, en toen was hij al vrij stevig ( als in je kon er met moeite een lepel in krijgen). Toen had ik hem voor mijn gevoel een tijd lang laten staan ( maar toen was mijn biscuit her en der al echt aan gort: happen eruit ) en had ik gesmeerd maar toen werd het nog niet beter. Nu heb ik hem verder op het aanrecht gezet in een bewaardoos en mijn biscuit in de koelkast ( op "super koelen" stand). Zojuist nog wat gesmeerd en dat ging al beter, hoewel ik nu plekken echt moet stucen.
De biscuit staat weer terug in de koelkast en zal hem vanavond laat voor het laatst afsmeren.
Bedankt voor je reactie.
P.s Nu we het toch over ganache hebben en jij er ervaring mee lijkt te hebben. Bij botercreme spuit ik altijd dijkjes tussen mijn lagen. Nu met ganache dat ook gedaan, maar is dit noodzakelijk?