1

Onderwerp: zelf marsepein maken

zoals de titel al zegt, ik zou graag zelf marsepein willen maken. het internet staat vol met recepten maar ik heb er al een aantal geprobeerd maar bij mij blijft de marsepein te zacht;

probeersel 1:
100 gram witte amandelen,
100 gram poedersuiker,
1 eitwit.

Dit mengen, en 24 uur laten opstijven in de koelkast.
kreeg meer amandelspijs dan marsepein helaas.

probeersel 2:
175 gram amandelen
350 gram poedersuiker
2 eiwitten

dit mengen, en 24 uur laten opstijven in de koelkast
ziet er wel uit als een marsepein blok, maar zodra ik het uitrol is het zo zacht  dat het breekt zodra ik het oppak.

doe ik iets fout? heeft iemand de gouden tip voor mij?

Alvast bedankt.

Groetjes,
Chantal

2

Re: zelf marsepein maken

Geen idee of je iets fout doet, maar waarom wil je het zelf maken???? Is het zoveel goedkoper als je het zelf doet?

groetjes Wilma

3

Re: zelf marsepein maken

Volgens mij is het te veel eiwit.
Ik zou 1 eiwit op 250/300 gram amandelen en 250/300 gram suiker proberen!

Haast is enkel goed als je vliegen vangt.

4

Re: zelf marsepein maken

dank je wel voor de tip sugar100! :thumb:

5

Re: zelf marsepein maken

Ik heb thuis even een recept opgezocht en daar staat:

200 gram amandelen
200 gram poedersuiker
1 eiwit
Enkele druppels citroensap
1 theelepel rozen of bloemsemwater

Vermeng de gemalen amandelen met poedersuiker, eiwit, citroensap en rozenbloesemwater en maal dit mengsel in de amandelmolen. Verpak de marsepein in aluminiunfolie en zet het 2 tot 7 dagen in de koelkast om de smaak te laten ontwikkelen!

Haast is enkel goed als je vliegen vangt.

6

Re: zelf marsepein maken

Het recept staat ook op deze site: http://www.deleukstetaarten.nl/recepten … /marsepein

7

Re: zelf marsepein maken

Bedankt karin!