1

Onderwerp: zelf fondant maken, scheurtjes in de rand...

Hoi,
Al ongeveer een jaar lees ik de site met veel plezier, en ben ook aan het taarten bakken. Ik dacht nu maar eens de vuurdoop en registreren! Jullie maken de mooiste taarten! Ik ben begonnen met mijn eigen trouwtaart. Nee, Calla doet gaat meteen voor groots..Afgezien dat ik in de trouwstress wat decoratie was vergeten (dat kun je hebben op zo'n dag ;) ), was ie erg lekker!
Ik ben van het alles zelf maken...dus ik pruts wat af hier in mijn keukentje. Nu ben ik bezig met zelf fondant maken. Ik heb de eerdere reacties gelezen, maar kan iemand me helpen met het volgende: het recept van de website ging redelijk goed in het maken. Maar waar ligt het aan dat de fondant een beetje scheurtjes vertoont bij het bekleden op de rand van de taart? (hoezo, perfectionist...?). Ik wil ook zo'n mooi glad fondantlaagje wat anders kant en klaar uit de verpakking komt! Moet ik glycerine verhouding aanpassen (ik dacht, dan wordt het soepeler? Weet ik veel!) Lieve taartenbakkers, kunnen jullie me helpen?! Tips zijn meer dan welkom!
Groetjes, Calla

2

Re: zelf fondant maken, scheurtjes in de rand...

Ik moet er nog aan beginnen om de fondant zelf te maken, dus waarschijnlijk heb je aan mij niet zoveel..  ;)

Was het te droog, dan kan je er wat Crisco-vet doorkneden,
Heb je het goed doorgekneed, daar wordt het ook soepel van..

Meer zou ik zo niet weten :think: misschien dat iemand anders je nog kan helpen/tips geven!?

Wat goed dat je zelf je bruidstaart gemaakt hebt...foto's???

3

Re: zelf fondant maken, scheurtjes in de rand...

nou, ben vandaag aan het experimenteren gegaan met het vet, het wordt inderdaad soepel (en als je teveel gebruikt, lekker glibberig...). Heb eerst wat profstukjes gedaan, voordat ik aan mijn volgende taart begin.Leek me wel zo slim! Dank je wel voor de tip, misschien gaat het inderdaad werken! Foto's bruidstaart, was een leuk taartje maar ik heb er geen goede foto's van, echt. We hadden meer goede eters dan goede fotografen die dag!