IK heb laatst een red velvet taart gemaakt maar de cake heeft echt een heel andere soort structuur dan van biscuit. dit is het recept van de gewone red velvet, misschien kan je daar wat op aanpassen om er een echte pink velvet cake van te maken
Wat heb je nodig?
◊ 250 gram boter, op kamertemperatuur
◊ 600 gram ruwe rietsuiker
◊ 6 eieren
◊ 2 eetlepels rode voedingskleurstof
◊ 3 eetlepels cacaopoeder
◊ 375 gram witte bloem
◊ 250 ml karnemelk
◊ 1 theelepel vanille- extract
◊ 1/2 theelepel zout
◊ 1 theelepel baksoda
◊ 1 eetlepel azijn
Klop in een grote kom 250 gram boter met suiker romig. Voeg de eieren 1 voor 1 toe en klop het goed.
Meng de kleurstof met de cacao en voeg dit toe aan het mengsel. Voeg ook de bloem en de karnemelk toe gevolgd door de vanille en het zout.
Meng de baksoda met het azijn en roer het voorzichtig door het beslag. Meng niet teveel!
Verdeel het cakebeslag over de 3 bakvormen en bak het de gedurende 25 minuten in de voorverwarmde oven. Laat het daarna afkoelen.
Ik had het toen gevonden op smulweb en hij was echt zoooo lekker.
misschien kan je hier de cacao weglaten en roze kleurstof gebruiken?
ik hoop dat je er wat aan hebt
groetjes iris