IrmaW schreef:Ik vind de bloemen erg mooi en de fout die jullie met de ganache hebben gemaakt, ws ook mijn fout toen ik voor de eerste keer met ganache ging werken. Komende vrijdag ga ik het weer doen en dan let ik daar wel op.
Bedankt! Succes natuurlijk aanstaande vrijdag haha!
Anna_4 schreef:Mooie bloemen! Ik moet eerlijk zeggen dat ik nooit botercreme én ganache gebruik. Door de warmte van je ganache smelt je BC namelijk en ganache wordt ook meestal gebruikt als vervanging voor BC. Hier op de site kun je ergens een heel goede how to vinden over ganache gieten (in 2 delen aanbrengen). Succes!
Bedankt Anna 
Dat botercreme smelt van de warmere ganache is natuurlijk best logisch ja haha! Hoewel ik daar niet geheel over nagedacht had nog, was de ganache bij mij wel (onbewust) letterlijk koud toen ik hem eroverheen goot, dus smelten was geen optie. Misschien heb ik de ganache wel verkeerd gemaakt? Het was een 50% slagroom gekookt en 50% chocolade erdoorheen gemengd. Omdat hij koud was dacht ik ook dat hij klaar was. Hij was gewoon volledig afgekoeld na een half uur, maar nog niet aangedikt. De volgende ochtend echter, nadat hij in de koelkast zat wist ik pas dat het toch "dik" kan worden haha.
Botercreme weglaten is natuurlijk wel makkelijker dan eerst glad krijgen met botercreme. Ik zal die instructie eens proberen te zoeken! Bedankt 
MadameBaktaart schreef:Mooi gelukt hoor! Hier ook nog iemand die veel moet leren 
Even over je onderkant, mocht je nou vinden dat het niet helemaal perfect is, kun je ook een sierrand onderin plaatsen om dat een beetje te verdoezelen 
Klinkt ook weer logisch natuurlijk, zo'n sierrand. Bij fondant is het in mijn hoofd makkelijker en sierrand geplaatst dan bij ganache. Maar als ik er over nadenk kan ik natuurlijk altijd een randje spuiten of iets dergelijks. Toch heb ik zelf persoonlijk het liefste alles glad, dus een basis die goed is, voordat ik dingen ga " verdoezelen". Ik ben benieuwd of ik er achter kom hoe ik dat moet doen. Zal vast wel toch? Het is maar de eerste keer nu!
Familie Bakgraag bestaat uit twee enthousiaste, onervaren bakkers, namelijk: Priscilla en Nico Roukema!
We doen veel samen en posten gezellig vanuit een gezamenlijk account!