Onderwerp: HELP! Cakedrum die iets onder taart uit komt, ivm afsmeren met ganache
Help help!
Ik wil gaan afsmeren met ganache. Ik ga deze week oefenen, want eind september ga ik een bruidstaart maken voor een vriendin. Heel spannend! Nu zit ik steeds filmpjes te kijken op You Tube etcetera. Daar gebruiken ze heel vaak een cakedrum die een paar mm uitsteekt onder het biscuit zodat als ze gaan afsmeren ze de rand van de cakedrum kunnen gebruiken om het strak af te smeren. Zo krijg je overal een gelijke dikte van de ganache. Maaaaar... ik kan nergens cakedrums vinden die een paar mm groter zijn dan mijn bakvormen. Ik heb bakvormen van Fat Daddio's. En zelf op maat maken gaat eigenlijk niet met de cakedrums die te groot uitvallen. Ook omdat je het vaak dan niet mooi rond krijgt en de beschermlaag er dan af is.
Weten jullie waar je aan cakedrums kan komen die iets uitsteken onder je biscuit?
Of hoe doen jullie het afsmeren met ganache om het gelijkmatig te krijgen?
Nog andere tips mbt het afsmeren met ganache? Ik wil het gaan doen met witte chocolade...
Anders ben ik bang dat je de donkere chocola door de witte fondant ziet.
Ik hoop dat jullie me kunnen helpen!! Kan er nu al niet van slapen...
Liefs, Evelien
. Bovenop doe ik ook een dot. De taart staat nu dus nog steeds op mijn draaitafel. Ik gebruik voor het glad maken een scraper. Zo een:
) heb ik geen last meer van een schuine taart. Doordat je de vulling op je biscuitlagen smeert, rekt de biscuitlaag een beetje uit. Ook druk ik de lagen ook niet echt aan. Mijn taarten zijn redelijk recht