1 Laatst bewerkt door José (07-03-2010 09:45)

Onderwerp: [HOWTO] ganache gieten

Edit Jozien: dit is een ouwetje :)

Gisteren heb ik "even" tussen de bedrijven door een ganache taart gemaakt en heb gelijk maar foto's voor een how to gemaakt.

http://www.mijnalbum.nl/Foto-MMWMAFQZ.jpg

Benodigdheden:

- Biscuit/cake gevuld en afgesmeerd
- Rooster (ik gebruik die van mijn magnetron)
- Schaal om de chocolade op te vangen
- slagroom
- chocolade
- maatbeker (om ganache in te maken)
- taartkartonnetje

Voor een 20 cm taart gebruik ik 400 ml slagroom en 400 gram pure chocolade. Je warmt de slagroom goed op en smelt er de chocolade in. Dit roer je goed door, tot alle chocolade is gesmolten.

Je vult een biscuit/cake met een vulling naar keuze en smeert alleen de zijkant af met een laagje botercrème. Je zet de taart op een taartkartonnetje, kleiner dan de taart en zet dit op het rooster die in de schaal staat.

http://www.mijnalbum.nl/Foto-KD3BH4JG.jpg

Je giet de afgekoelde en ietwat ingedikte ganache in het midden van de taart.

http://www.mijnalbum.nl/Foto-OVPBSPFY.jpg

Na 1 keer gieten ziet het er zo uit.

Je laat het eerst goed uitlekken en daarna schraap je de chocolade die in de schaal gekomen is weer terug in de maatbeker.

http://www.mijnalbum.nl/Foto-FD76D6VL.jpg

Als de eerste laag droog is, giet je de tweede laag erop. Je kunt hem in de koelkast laten opdrogen.

De tweede laag begin je eerst de zijkanten te begieten en daarna het midden. Weer de overgebleven ganache terug in de maatbeker gieten.

http://www.mijnalbum.nl/Foto-UANHAZ86.jpg

Dit laat je weer opdrogen. En giet je nog een keer via de zijkanten de taart. Zoals je ziet wordt de ganache steeds wat dikker. Dit herhaal je totdat je denkt dat de laag mooi genoeg is.

http://www.mijnalbum.nl/Foto-FEZWP4JH.jpg

Als laatste verdun ik de ganache weer even in de magnetron en giet dit over de taart heen voor een mooie afwerking.

http://www.mijnalbum.nl/Foto-NFZNSTLL.jpg

Alle lagen zitter erop.

http://www.mijnalbum.nl/Foto-8L4QU8T7.jpg

Als de taart is opgedroogd kan je hem van het rooster afhalen d.m.v. een mes of taartschep. Je kan de taart dan op een plaat, schaal o.i.d. zetten.

http://www.mijnalbum.nl/Foto-ZMTYW8GA.jpg

Hierna laat je de taart helemaal drogen en kan je de taart naar keuze versieren. Houdt er wel rekening mee dat als je eenmaal iets opgeplakt hebt, je het niet meer weg kunt halen zonder de ganche te beschadigen.

http://www.mijnalbum.nl/Foto-MMWMAFQZ.jpg

Binnenkant. In dit geval chocolade cake gevuld met bokkepootjescrème met stukjes chocolade truffel erdoor.

http://www.mijnalbum.nl/Foto-JW83OAJM.jpg

Vanaf nu ook cakesenzo op hyves: http://cakesenzo.hyves.nl/ Wordt lid!
Mijn website: www.cakesenzo.nl

2

Re: [HOWTO] ganache gieten

Wat een prachtige taart geworden zeg! En bedankt voor de how-to :)

3

Re: [HOWTO] ganache gieten

zohe das een duidelijke how to bedankt!!!

en leuk he kindertjes die komen "helpen " ;)

4

Re: [HOWTO] ganache gieten

He handig joh! En hij ziet er weer heerlijk uit!

5

Re: [HOWTO] ganache gieten

Lieve lieve Jos

Groet, Jolanda

6

Re: [HOWTO] ganache gieten

Lekker al die lagen chocolade,mjammie,dit ga ik ook zeker een keer doen,thanks.

groetjes,Natasja.
Mijn taarten op www.pvyc8jcd.mijnalbum.nl

7

Re: [HOWTO] ganache gieten

Hij glimt me tegemoet!!

Je hart fluitsert, luister goed!

8

Re: [HOWTO] ganache gieten

Jammie !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Als het pad der vriendschap niet regelmatig wordt betreden, groeit het dicht.

9

Re: [HOWTO] ganache gieten

Hij ziet er heerlijk uit!!

10

Re: [HOWTO] ganache gieten

Wat mooi en wat heerlijk met al die ganache!!!

11

Re: [HOWTO] ganache gieten

Wauw mooi hoor. handig die how to. thanks

Groetjes Jo www.taartwizard.nl
Leer van andermans wudden, want het leven is te kort om ze allemaal zelf te wudden.

12

Re: [HOWTO] ganache gieten

Dankjewel! Lekker handig zo :)
Mijn eerste keer ganachen was met witte chocolade, maar als ik die pure zo kijk, was mijn witte chocolade ganache veels te dik. Hij was niet zo vloeibaar als yoghurt als die van jou.. Vandaar dat ik hem natuurlijk ook niet fatsoenlijk glad kreeg en er niet zo veel druipte in mijn bak eronder, maar meer bleef plakken aan mijn taartrooster...

Of redeneer ik nu fout? (Wat zijn de verhoudingen dan voor witte chocolade, had die van tartacadabra aangehouden geloof ik, maar toch klopte het dan nog niet, of in ieder geval niet bij mij ;) )

13

Re: [HOWTO] ganache gieten

Het water loop gewoon uit mijn mond.... :P  :9  :P  :9

"Het is altijd een feestje met elk Ti-Ta-ToverTaartje"
Groetjes, Dolores...  www.ti-ta-tovertaartjes.nl

Re: [HOWTO] ganache gieten

Tjonge...dat ziet er lekker uit. Moet ook maar eens aan 'de ganache'!!

groetjes,

Alice

15

Re: [HOWTO] ganache gieten

Ziet er echt super lekker uit! Bedankt voor de howto!

Groetjes Tweety!

16

Re: [HOWTO] ganache gieten

Diede schreef:

Dankjewel! Lekker handig zo :)
Mijn eerste keer ganachen was met witte chocolade, maar als ik die pure zo kijk, was mijn witte chocolade ganache veels te dik. Hij was niet zo vloeibaar als yoghurt als die van jou.. Vandaar dat ik hem natuurlijk ook niet fatsoenlijk glad kreeg en er niet zo veel druipte in mijn bak eronder, maar meer bleef plakken aan mijn taartrooster...

Of redeneer ik nu fout? (Wat zijn de verhoudingen dan voor witte chocolade, had die van tartacadabra aangehouden geloof ik, maar toch klopte het dan nog niet, of in ieder geval niet bij mij ;) )

Ik gebruik voor een witte ganache 200 cc slagroom met 250 gram witte chocolade.

Vanaf nu ook cakesenzo op hyves: http://cakesenzo.hyves.nl/ Wordt lid!
Mijn website: www.cakesenzo.nl

17

Re: [HOWTO] ganache gieten

jummie!

wauw wat eeens chitterende taart :)
bedankt voor de handige en duidelijke how-to ;)

18

Re: [HOWTO] ganache gieten

Hmm handig om eens te zien hoe dat in z'n werk gaat. Het zijn dus meerdere lagen en best wel wat geduld....

Bedankt voor de how-to, misschien moet ik het toch maar eens gaan proberen (Jummie is het in elk geval zeker!!)

19

Re: [HOWTO] ganache gieten

Dag dame... ;)

u wordt bedankt voor deze how to...

Ik ben een blij mens... :Y

Mooie taart met dito rand/strik!

Dag! Groetjes, Koenie
www.taartenvankoenie.nl

20

Re: [HOWTO] ganache gieten

Wat is ie mooi strak! Ja, dat zal wel heerlijk zijn met zoveel lagen. zit hier aan droge biscuitjes bij de koffie, maar het water loopt me in de mond!

Groetjes, Rianne
Wil je mijn taarten bekijken? www.taartdoos.haaralbums.nl

Re: [HOWTO] ganache gieten

hhhhmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm, lekker, lekker!!

22

Re: [HOWTO] ganache gieten

Dank je :thumb:
Ik ga hem zeker eens uitproberen :Y:Y:Y

Groetjes Marlies.

23

Re: [HOWTO] ganache gieten

Hmmmmmm Jos

24

Re: [HOWTO] ganache gieten

Begrijp ik he tnou goed dat de ganache opdroogt en dus stevig wordt? Of niet?

25

Re: [HOWTO] ganache gieten

Popje schreef:

Begrijp ik he tnou goed dat de ganache opdroogt en dus stevig wordt? Of niet?

Het wordt niet echt stevig. En echt droog zou ik het ook niet noemen. Je laat heel makkelijk vingerafdrukken achter hoor ;) Maar het is oooooooh zoooo lekker!!!