Onderwerp: mousse maken; wat doe ik toch fout?
Afgelopen weekend heb ik weer een poging gedaan om mousse te maken.
Lekker simpel dacht ik: slagroom met chocoladepasta (met koffiesmaak).
Maar op de een of andere manier doe ik toch iets fout, maar wat...???
Wat heb ik gedaan:
- Slagroom, pakje uit de koelkast, met wat suiker half stijf geklopt.
- 1½ eetlepel chocoladepasta 10 sec. in de magnetron gedaan om iets zachter te laten worden, daar het erg hard was. (was bang om klontjes te krijgen)
- Dit toegevoegd aan de slagroom en wat denk je... Slagroom wordt nooit meer stijf en wordt een slap waterig mengseltje...
Dit dacht ik dus op te kunnen lossen door wat gelatine erbij te doen:
- gelatinepoeder weken (half zakje met 3 lepeltjes water).
- volgens aanwijzingen op de verpakking verwarmd tot vloeibaar.
- Hier 2 eetlepels van het slagroomchocolademengsel aan toegevoegd. Goed doorgeroerd en daarna toegevoegd aan de rest van het slagroomchocolademengsel. En wat denk je...
- Allemaal klontjes gelatine in mijn mengsel...
Dit dacht ik dus op te lossen door het mengsel licht te verwarmen en ja hoor, de klontjes verdwenen gelukkig weer.
Hup snel de koelkast weer in en na een uur of 2 wachten werd het eindelijk weer een beetje mousse-achtig... Heb het licht opgeklopt met de hand (durfde het niet aan met de mixer op te kloppen; bang dat het weer mis zou gaan), maar het werd dus niet zo luchtig als ik in eerste instantie in gedachten had...
Wat heb ik nou fout gedaan?
Of liever gezegd, wat moet ik de volgende keer anders doen om het in 1 keer goed te doen?
Graag jullie tips en adviezen!
Alvast bedankt.