1

Onderwerp: Fondant barst

Hallo allemaal,

Weet iemand wat de reden is dat fondant barst. Is dat omdat ik niet lang heb gekneed of omdat ik hem te lang buiten heb gelaten?

2

Re: Fondant barst

Kan beide de oorzaak zijn,

Maar het zal wel iets van suiker zijn - Bløf
Happy Baking, webwinkel en winkel in Den Haag

3

Re: Fondant barst

Welke fondant gebruik je? Er zijn de laatste tijd veel klachten over funcakes (schueren).

Als het niet gaat zoals het moet, moet het maar zoals het gaat
www.facebook.com/cakebym

4

Re: Fondant barst

Ik had er met funcakes altijd last van. Nu gebruik ik Callebaut en heb ik echt nergens meer last van!

5

Re: Fondant barst

Mijn fondant scheurt ook steeds. Ik laat mijn taart altijd opstijven in de koelkast en als ik dan het fondant erover leg dan scheurt de boel. Doe ik dit niet en kleed ik gelijk af dan gaat het prima. Heel,apart omdat ik altijd lees dat het makkelijker is om je taart af te kleden als hij gekoeld is. Ik doe dat dus niet meer. Heb het idee dat de kou op het fondant een reactie geeft.

6

Re: Fondant barst

Dank jullie wel.

Ik gebruik satin ice. ik zal het volgende keer langer kneden en meteen bekleden