Onderwerp: [HELP] Soesjesdeeg te vloeibaar?
Voor morgen wilde ik oranjesoezen maken, (Gewone soezen met oranje chocoladeglazuur). Inmiddels is de vulling klaar, dat was het lastigste niet. Maar nu ben ik bang dat mijn soesjesdeeg te vloeibaar is.
Ik heb het volgende recept van 24kitchen gebruikt:
100 gr. water
100 gr. melk (ik heb 0% vet melk gebruikt)
100 gr. boter (ik heb roomboter gebruikt)
100 gr. bloem
snufje zout
Vervolgens netjes alle stapjes opgevolgd die Rudolph in het filmpje liet zien, maar op de één of andere manier zakten de deeghoopjes als een pudding in elkaar toen ik ze op de bakplaat spoot.
Ik heb me netjes aan de aanwijzingen gehouden: bloem in één keer erin gooien, eieren één voor één op het moment dat het vorige ei helemaal is opgenomen.
Maar waar zou het aan kunnen liggen?
Moet ik langer kloppen waardoor het mengsel luchtiger wordt?