Onderwerp: Luchtig biscuit
Hallo allemaal,
Kan iemand mij een tip geven hoe ik mijn taarten wat minder machtig maak.
Voor het biscuit gebruik ik altijd 6 eieren, 200 gram suiker en 200 gram zelfrijzend bakmeel. De suiker met de eieren laat ik minstens 10 minuten mixen. Dat wordt ook altijd lekker luchtig en 4x zoveel. Daarna schep ik voorzichtig het gezeefde bakmeel erdoor en dan gaat het 3 kwartier in de oven op 175 gr.
Het biscuit komt er altijd heel luchtig en strak uit. So far so good zou je zeggen.
Ik vul mijn taarten meestal met een bavarois (chipolata of aardbeien) en een laagje frambozen gelatine (zelf gemaakt, dus niet heel erg zoet). Ik smeer de taart dun af met botercreme, omdat het anders te machtig zou worden en bekleed hem dan met marsepein. de afwerking is iedere keer natuurlijk anders.
Toch hoor ik altijd dat mijn taarten erg machtig zijn, als ik bij de bakker een marsepeintaart haal vind ik ze nooit machtig. Wat doe ik verkeerd?
Alvast bedankt voor jullie tips.