1

Onderwerp: Joconde Imprimé

Ik heb al een tijdje niets gepost. Ik heb het zo druk gehad en had eigenlijk niet echt zin om te taarten (wel bakken! - maar dus niet met fondant priegelen)

Maar deze wilde ik eigenlijk toch wel delen. Elk kwartaal heb ik met een vriendengroep een kookwedstrijd, met elke keer een ander thema. Vorige maand was het thema toetjes. En uiteraard moest ik dat winnen. Dat werd ook wel een beetje verwacht. Helaas. Ik vond het eigenlijk niet zo leuk dat al van tevoren besloten werd dat ik het wel zou winnen. No pressure! Dus ik natuurllijk meteen in paniek modus. Wat te doen? Wat te doen? Ik wilde geen fondant taart maken, dat vond ik te voorspelbaar. Dus ik ben op zoek gegaan naar ideeen, toen iemand mij via een Facebook groep een super suggestie gaf: een Joconde Imprimé! Het klonk in ieder geval al erg spannend, en na wat googlen wist ik het. Wat een leuke uitdaging was dit!

Hier is het resultaat:
http://taartist.com/wp-content/uploads/2014/03/IMG_2657.jpg

En de stappen:
Ik heb een patroontje uitgezocht en uitgeprint, en die onder mijn bakmat gelegd. Daarna kon ik makkelijk het patroontje over spuiten, daarna in de vriezer doen:
http://taartist.com/wp-content/uploads/2014/03/IMG_2641.jpg
Beslag er in een dun laagje overheen gesmeerd en het geheel een paar minuten in de oven:
http://taartist.com/wp-content/uploads/2014/03/IMG_2643.jpg
Omdraaien en bakmat er af pulken (ging niet helemaal soepel - volgende keer toch maar insprayen) en tadaaa:
http://taartist.com/wp-content/uploads/2014/03/IMG_2644.jpg

En daarmee heb ik de binnenkant van een ronde taartvorm bekleed. Daarna heb ik dat gevuld met: eerst een laag brownie (avond ervoor gebakken), daarna choco mousse, in de ijskast laten opstijven, daarna frambozen mousse met verse frambozen, weer laten opstijven, en uiteindelijk choco ganache en verse frambozen er bovenop. Allemaal zelf gemaakt (behalve de frambozen ;-) ). Ik ben er wel 2 dagen zoet mee geweest (en dan tel ik de weken stressen, googlen, patroontje uitkiezen en plannen niet mee  O-) )

Hier is de binnenkant van de taart:
http://taartist.com/wp-content/uploads/2014/03/IMG_2666.jpg

Het eindresultaat was zeer succesvol en super lekker. Ik heb gewonnen van 16 toetjes op alle 3 de categorieen: uiterlijk, smaak en creativiteit. Dus ik ben bij deze de trotse eigenaar van eeuwige roem  :+

Het was een erg kalorie-rijk avondje, moet ik wel zeggen  :9

En die dame van wie ik dit idee kreeg is trouwens nu te zien in Masterchef :)

Het recept voor de Joconde heb ik hier vandaan:
http://thedaringkitchen.com/recipe/bisc … meentremet

2

Re: Joconde Imprimé

Super leuk gedaan en wat ziet het er heerlijk uit :9

Rudolf heeft dit ook is gedaan in de bakery en toen dacht ik dat kan thuis echt niet maar zie hier hoe mooi het is geworden :D

En gefeliciteerd met de overwinning :thumb:  :thumb:

3

Re: Joconde Imprimé

Van harte gefeliciteerd!!!

Erg leuk&zeer zeker erg creatief :y en trouwens ook erg arbeidsintensief :)  :)  :)

Ben jij al wederom geboren ? Handelingen 2:38 ;)

4

Re: Joconde Imprimé

Indrukwekkend hoor!!! En proficiat!

5

Re: Joconde Imprimé

Wauw! Dat ziet er erg lekker uit!

6 Laatst bewerkt door Carien (13-03-2014 19:49)

Re: Joconde Imprimé

:thumb: heeeeeerlijk klinktie en je patroon is erg mooi gelukt :y



ik heb het ooit gedaan bij een biscuitrol; het ziet er meteen zooo kunstig uit, maar eigenlijk vond ik het verbluffend simpel :O  =)

Eerst denken dan doen..... zoooo moeilijk!
www.facebook.com/TaartNatuurlijk   www.taartnatuurlijk.nl

7

Re: Joconde Imprimé

wauw wat een geweldige toetje en wat leuk dat je erbij laat zien hoe te maken :)

https://www.facebook.com/pages/Jacakeli … 593?ref=hl
als het niet gaat zoals het moet, moet het maar zoals het gaat !

8

Re: Joconde Imprimé

Gaaf!
En leuk dat er eens een andere taart voorbij komt hier!
Het klinkt ook allemaal heerlijk!

9

Re: Joconde Imprimé

Gaaf! Ik heb dit gelijk even opgeslagen.. ;-)

10

Re: Joconde Imprimé

Supermooi geworden. Had zoiets dergelijks voorbij zien komen bij Cake Boss, maar verwacht niet dat dit 'makkelijk' na te doen is. Niet dat ik dat nu wel denk hoor! Hij is supermooi uitgevoerd!! (Dikke lagen vulling trouwens).

Wie weet waag ik me er ooit nog eens aan. Weer eens wat anders: toch een supermooie en decoratieve taart, ook voor als men niet van fondant houdt!!
:thumb:  :thumb:  :thumb:

11

Re: Joconde Imprimé

Erg indrukwekkend je taart!! gaaf gedaan!! En hij zal zeker lekker smaken, met al die lagen kan het niet fout gaan!

12

Re: Joconde Imprimé

:thumb: ziet er mooi uit!

Haast is enkel goed als je vliegen vangt.

13

Re: Joconde Imprimé

Bedankt allemaal!

Carien schreef:

:thumb: heeeeeerlijk klinktie en je patroon is erg mooi gelukt :y

ik heb het ooit gedaan bij een biscuitrol; het ziet er meteen zooo kunstig uit, maar eigenlijk vond ik het verbluffend simpel :O  =)

Ja ik vond het ook veel simpeler dan verwacht. Vond eigenlijk de planning van de laagjes meer werk dan het patroon.

14

Re: Joconde Imprimé

Baklataart schreef:

Super leuk gedaan en wat ziet het er heerlijk uit :9

Rudolf heeft dit ook is gedaan in de bakery en toen dacht ik dat kan thuis echt niet maar zie hier hoe mooi het is geworden :D

Ik zou het gewoon proberen! Ik heb echt een super klein keukentje (meer zo'n ouderwets gangetje) met maar een meter vrij aanrecht. Dus als ik het in mijn kabouterkeuken kan, kan iedereen het! Gewoon alle instructies stap voor stap volgen dan kan je niet echt mis gaan :-)

15

Re: Joconde Imprimé

Ziet er echt heerlijk uit!

Groeten en nog meer bakplezier, Annemiek

16

Re: Joconde Imprimé

Prachtig! Misschien is er ook iemand die het recept in het Nederlands vertaald heeft? Van zowel het beslag als van het patroon?

Een mens lijdt het meest voor het lijden dat hij vreest

17

Re: Joconde Imprimé

Dat ziet er prachtig uit!!  :thumb:
Lijkt me toch moeilijk te maken... en lopen de vullingen niet snel in elkaar over omdat er geen cake tussen zit?

18

Re: Joconde Imprimé

het ziet er heerlijk uit, en vooral een sexy taart.. =D

19

Re: Joconde Imprimé

Wow, super mooi echt!  :y  :y  :y En de terechte winnaar natuurlijk. Had je chocoladebiscuit gebruikt voor het patroon of is het beslag gekleurd?

20

Re: Joconde Imprimé

lala schreef:

Dat ziet er prachtig uit!!  :thumb:
Lijkt me toch moeilijk te maken... en lopen de vullingen niet snel in elkaar over omdat er geen cake tussen zit?

Dat viel heel erg mee! Het is eigenlijk meer een mousse taart. choco mousse en frambozen mousse heb ik met gelatine poeder gemaakt, en steeds op laten stijven voordat de volgende laag er op ging. De recepten heb ik hiervandaan gehaald: http://www.sugarhero.com/chocolate-rasp … usse-cake/

21

Re: Joconde Imprimé

Maria1000 schreef:

Wow, super mooi echt!  :y  :y  :y En de terechte winnaar natuurlijk. Had je chocoladebiscuit gebruikt voor het patroon of is het beslag gekleurd?

Het recept van de joconde bestaat uit 2 recepten. Een voor het patroon, en een voor het beslag dat je erover doet. Je kan het patroon beslag kleuren. Ik heb het met cacao gedaan, maar dat kan dus in principe in elke kleur die je zelf wilt.

22

Re: Joconde Imprimé

Geweldig! Hier wil ik zo een stuk van. Knap gedaan hoor! Gefeliciteerd met de overwinning!  :thumb: