Onderwerp: Gewone simpele appelbollen
Mijn tweeling krijgt altijd als we naar de Sligro gaan een appelbol en ze vroegen me eens een keer zelf appelbollen te maken dus bij deze
Dus niks moeilijks aan en ook niet heel bijzonder maar wel erg lekker
Je bent niet ingelogd. Inloggen of registreren.
DeLeuksteTaarten.nl Forum » Klein & fijn: Cupcakes, koekjes & los suikerwerk » Gewone simpele appelbollen
Log eerst in inloggen or registreren om te reageren
Mijn tweeling krijgt altijd als we naar de Sligro gaan een appelbol en ze vroegen me eens een keer zelf appelbollen te maken dus bij deze
Dus niks moeilijks aan en ook niet heel bijzonder maar wel erg lekker
ziet er heeeerlijk uit.....ben wel erg benieuwd hoe je deze gemaakt hebt
ziet er heeeerlijk uit.....ben wel erg benieuwd hoe je deze gemaakt hebt
Dankjewel en ze vonden ze ook erg lekker en vroegen: je mag er zeker maar één?
Er is geen kunst aan en erg makkelijk.
Appel schillen en klokhuis eruithalen ( gaatje maakte ik wel iets groter dan de grootte van de appelboor ) dan onderin de appel in het gaatje een beetje amandelspijs ( ik deed 10 gram onder en 10 gram bovenin ) duwen en dan bovenin het gaatje twee theelepeltjes kaneelsuiker gedaan en daar bovenop weer het gaatje dichtmaken met de andere 10 gram amandelspijs.
Dan een bladerdeegvelletje over de appel heenleggen en dan rondom goed aanduwen.
Dan insmeren met eigeel, door de appel/kaneelsuiker rollen en dan 15 min. in de oven op 200 graden en dat is het
Jammie...dat ziet er erg lekker uit
ziet er heerlijk uit!!
Ga het zeker ook een keer maken
Hartelijk dank voor jullie reactie en het is zo snel en makkelijk dat je het elk moment van de dag wel kan maken
Ziet er lekker uit!
Hmm, ik zou wel een doorsnede willen zien. Zit de bol vol appel of is het gerezen?
Hmm, ik zou wel een doorsnede willen zien. Zit de bol vol appel of is het gerezen?
Het is gewoon een hele appel, het klokhuis verwijderd en het gaatje opgevuld met amandelspijs en kaneelsuiker met daaroverheen een bladerdeeg gerold door de ei en de kaneelsuiker.
Een doorsnede gaat niet meer lukken want ik had er 10 maar er is er vandaag geen een meer over
Ik heb drie kinderen en een man die ze alle tien hebben op gegeten want dat gaat hier altijd erg snel, kan er altijd nog net foto's van maken haha want moet uitkijken dat ze niet op zijn vóór ik de foto's heb kunnen nemen
Als je hieronder de link even aanklikt dan zie je hoe ze gemaakt worden bij Rudolph van Veen.
http://www.24kitchen.nl/recepten/appelbollen
Ik deed wel gewoon 1 plakje bladerdeeg want had kleine goudreinetten genomen.
Ook heb ik ze gewoon op bakpapier gezet want als je ze in zo'n bakje zet wordt het deeg wat in het bakje zit niet helemaal gaar.
Hij deed er ook maar een klein beetje suiker op en ik rolde het door de kaneelsuiker zodat er lekker veel suiker opzit
Die zien er ook wel heerlijk uit
Mmmmm ziet er lekker uit!!!
Vroeger toen ik nog klein/jonger was maakte mn vader ze ook altijd met onze verjaardagen voor mn oma ( had suiker dus kon nooit veel dingen eten!!) Maar hij deed er altijd gehakte walnoten met rozijnen in......
Moet ze nog steeds eens weer een keer maken.....
Mmmmm ziet er lekker uit!!!
Vroeger toen ik nog klein/jonger was maakte mn vader ze ook altijd met onze verjaardagen voor mn oma ( had suiker dus kon nooit veel dingen eten!!) Maar hij deed er altijd gehakte walnoten met rozijnen in......
Moet ze nog steeds eens weer een keer maken.....
Ja je kunt er natuurlijk alles in doen wat je wilt en lekker makkelijk om te maken
Klinkt niet moeilijk, maar het ziet er erg lekker uit.
Klinkt niet moeilijk, maar het ziet er erg lekker uit.
Nou het klinkt niet alleen niet moeilijk het is ook niet moeilijk
Is het ook mogelijk om de appelbollen in te vriezen. En ze uit de diepvries te halen en dan af te makken. Of gaat dat dan ten kosten van de smaak
Is het ook mogelijk om de appelbollen in te vriezen. En ze uit de diepvries te halen en dan af te makken. Of gaat dat dan ten kosten van de smaak
Je bedoelt om ze later af te bakken.
Dat zou wel moeten kunnen maar dat betekent wel dat je dan de bladerdeeg eerst moet laten ontdooien, dan over de appel moet doen en dan weer opnieuw in zou moeten vriezen maar zou niet weten waarom je dat zou willen want zoveel werk is het echt niet
Angel1989 schreef:Is het ook mogelijk om de appelbollen in te vriezen. En ze uit de diepvries te halen en dan af te makken. Of gaat dat dan ten kosten van de smaak
Je bedoelt om ze later af te bakken.
Dat zou wel moeten kunnen maar dat betekent wel dat je dan de bladerdeeg eerst moet laten ontdooien, dan over de appel moet doen en dan weer opnieuw in zou moeten vriezen maar zou niet weten waarom je dat zou willen want zoveel werk is het echt niet
dollelollypop schreef:Angel1989 schreef:Is het ook mogelijk om de appelbollen in te vriezen. En ze uit de diepvries te halen en dan af te makken. Of gaat dat dan ten kosten van de smaak
Je bedoelt om ze later af te bakken.
Dat zou wel moeten kunnen maar dat betekent wel dat je dan de bladerdeeg eerst moet laten ontdooien, dan over de appel moet doen en dan weer opnieuw in zou moeten vriezen maar zou niet weten waarom je dat zou willen want zoveel werk is het echt niet
Dank je. Is inderdaad niet veel werk. Een collega heeft gevraagd of ik er een paar wil maken maar die kunnen niet meteen afgebakken worden. Daarom mijn vraag of je ze kon invriezen dan kunnen ze hem zelf afbakken.
Ziet er geweldig lekker uit! Met Oud&Nieuw kopen we ook altijd appelbollen bij de warme bakker, ze zijn er hier dol op. Maar had nooit gekeken of/hoe ze evt zelf te maken waren. Ben heel blij met jouw uitleg, en ga het zeker een keer proberen.
dollelollypop schreef:dollelollypop schreef:Je bedoelt om ze later af te bakken.
Dat zou wel moeten kunnen maar dat betekent wel dat je dan de bladerdeeg eerst moet laten ontdooien, dan over de appel moet doen en dan weer opnieuw in zou moeten vriezen maar zou niet weten waarom je dat zou willen want zoveel werk is het echt nietDank je. Is inderdaad niet veel werk. Een collega heeft gevraagd of ik er een paar wil maken maar die kunnen niet meteen afgebakken worden. Daarom mijn vraag of je ze kon invriezen dan kunnen ze hem zelf afbakken.
Nou ik denk wel dat dat kan hoor.
Ziet er geweldig lekker uit! Met Oud&Nieuw kopen we ook altijd appelbollen bij de warme bakker, ze zijn er hier dol op. Maar had nooit gekeken of/hoe ze evt zelf te maken waren. Ben heel blij met jouw uitleg, en ga het zeker een keer proberen.
Graag gedaan hoor het is hartstikke simpel en iedereen kan het
leuk recept!!
hoe gaat het met je, is de operatie goed gegaan? heb je erg veel pijn?
leuk recept!!
hoe gaat het met je, is de operatie goed gegaan? heb je erg veel pijn?
Hai hai
Ja hoor het gaat prima dankjewel.
Ik ben nu twee weken verder het is me reuze meegevallen ondanks dat het een best heftige operatie is maar ik zou het zo weer doen.
Het resultaat is voor zover ik nu zie al veelbelovend dus kan alleen maar nog beter worden dus ik ben blij dat ik het gedaan heb.
Het gaat prima maar morgen weer naar het ziekenhuis voor een carpaal tunnelsyndroom dus misschien weer een operatie aan mijn pols en dan wordt het bakken weer uitgesteld denk ik maar hoop dat het een beetje in dezelfde tijd kan als mijn buik
Baklataart schreef:leuk recept!!
hoe gaat het met je, is de operatie goed gegaan? heb je erg veel pijn?
Hai hai
Ja hoor het gaat prima dankjewel.
Ik ben nu twee weken verder het is me reuze meegevallen ondanks dat het een best heftige operatie is maar ik zou het zo weer doen.
Het resultaat is voor zover ik nu zie al veelbelovend dus kan alleen maar nog beter worden dus ik ben blij dat ik het gedaan heb.Het gaat prima maar morgen weer naar het ziekenhuis voor een carpaal tunnelsyndroom dus misschien weer een operatie aan mijn pols en dan wordt het bakken weer uitgesteld denk ik maar hoop dat het een beetje in dezelfde tijd kan als mijn buik
Wat fijn dat het meegevallen is en dat je er nu al blij mee bent , super voor je.
wel jammer van je pols (erg pijnlijk hoor)
Heel veel sterkte ermee en ik hoop dat alles straks allemaal achter de rug is!!!
dollelollypop schreef:Baklataart schreef:leuk recept!!
hoe gaat het met je, is de operatie goed gegaan? heb je erg veel pijn?
Hai hai
Ja hoor het gaat prima dankjewel.
Ik ben nu twee weken verder het is me reuze meegevallen ondanks dat het een best heftige operatie is maar ik zou het zo weer doen.
Het resultaat is voor zover ik nu zie al veelbelovend dus kan alleen maar nog beter worden dus ik ben blij dat ik het gedaan heb.Het gaat prima maar morgen weer naar het ziekenhuis voor een carpaal tunnelsyndroom dus misschien weer een operatie aan mijn pols en dan wordt het bakken weer uitgesteld denk ik maar hoop dat het een beetje in dezelfde tijd kan als mijn buik
Wat fijn dat het meegevallen is en dat je er nu al blij mee bent , super voor je.
wel jammer van je pols (erg pijnlijk hoor)
Heel veel sterkte ermee en ik hoop dat alles straks allemaal achter de rug is!!!
Voor mijn pols kan ik pas 2 december terecht bij de plastisch chirurg en dan wordt er een afspraak gemaakt wanneer ik geholpen ben maar ga dat dit jaar dan niet meer doen maar begin volgend jaar want anders zit ik net in december en daar begin ik niet aan
Dat duurt dus nog even een aantal maandjes
Log eerst in inloggen or registreren om te reageren
DeLeuksteTaarten.nl Forum » Klein & fijn: Cupcakes, koekjes & los suikerwerk » Gewone simpele appelbollen
Powered by PunBB, supported by Informer Technologies, Inc.