Onderwerp: Voorkomen van scheurtjes
Ik vraag me af of je scheurtjes krijgt van de dik of juist te dun uitgerolde fondant? Ik bedoel dan scheurtjes met bekleden.
Je bent niet ingelogd. Inloggen of registreren.
DeLeuksteTaarten.nl Forum » Bekleden » Voorkomen van scheurtjes
Pagina's 1
Log eerst in inloggen or registreren om te reageren
Ik vraag me af of je scheurtjes krijgt van de dik of juist te dun uitgerolde fondant? Ik bedoel dan scheurtjes met bekleden.
ik weet niet zeker of dat perse met te dun of te dik te maken heeft...
het zou kunnen dat als je het dik laat, en je de randen niet snel genoeg aandrukt,
dat het gewicht van de lap gaat 'trekken' en je hierdoor scheurtjes krijgt.
anderzijds, als je fondant oud is of te stug/ niet genoeg door gekneed
kun je net zo goed scheurtjes krijgen met dun uitgerolde fondant.
ik zelf rol overigens altijd uit tot minder dan 2mm,
en nooit scheurtjes! (afkloppen )
te dun is zeker ook een risico.. maar zelf gebruik ik altijd de mat, en daardoor komt het al makkelijker en scheurlozer op de taart te liggen...
Ook stug fondant inderdaad; werkt niet lekker, en scheurt makkelijker...:(
te dun is zeker ook een risico.. maar zelf gebruik ik altijd de mat, en daardoor komt het al makkelijker en scheurlozer op de taart te liggen...
Ook stug fondant inderdaad; werkt niet lekker, en scheurt makkelijker...:(
Wat bedoel je met de mat?
Fondant gaat meestal scheuren als deze niet lang genoeg gekneed is.
mickeymama schreef:te dun is zeker ook een risico.. maar zelf gebruik ik altijd de mat, en daardoor komt het al makkelijker en scheurlozer op de taart te liggen...
Ook stug fondant inderdaad; werkt niet lekker, en scheurt makkelijker...:(
Wat bedoel je met de mat?
de mat is een soort plastic zeil waar je het fondant tussen legt, uitrolt, en daarna 1 laag plastic eraf halen en dan kun je het zo op de taart leggen. Ideaal! ff googlen en youtuben, en je komt een heel eind!
Fondant die je net gekleurd hebt en waar relatief veel kleurstof in zit scheurt ook snel. Deze is dan te slap. Het beste is om een paar dagen op voorhand te kleuren en de fondant te laten rusten tot gebruik.
Dan goed doorkneden tot het soepel is.
Als je het op de taart legt snel de bovenkant een beetje glad strijken en dan de bovenrand aandrukken, zodat het gewicht van de zijkanten niet meer aan de lap trekt.
Fondant die je net gekleurd hebt en waar relatief veel kleurstof in zit scheurt ook snel. Deze is dan te slap. Het beste is om een paar dagen op voorhand te kleuren en de fondant te laten rusten tot gebruik.
Dan goed doorkneden tot het soepel is.
Als je het op de taart legt snel de bovenkant een beetje glad strijken en dan de bovenrand aandrukken, zodat het gewicht van de zijkanten niet meer aan de lap trekt.
Dankje voor de tips.
Ja inderdaad eerder kleuren. Ik kreeg ook een keer de tip om je handen met koud water te spoelen en dan uit wapperen zeg maar en dan weer door gaan met kneden dat helpt bij mij wel...!
Pagina's 1
Log eerst in inloggen or registreren om te reageren
DeLeuksteTaarten.nl Forum » Bekleden » Voorkomen van scheurtjes
Powered by PunBB, supported by Informer Technologies, Inc.