Je hebt die schalen inderdaad bij de Ikea, al heb ik iets vergelijkbaars ook wel eens bij de Blokker of Marskramer gezien.
Ik heb ze thuis, dus ik heb de diameter even opgemeten.
De kleintjes hebben een diameter van ongeveer 12 cm en die kun je goed gebruiken voor een borstentaart.
Een maatje groter heeft een diameter van 20 cm en die kun je dan bijvoorbeeld gebruiken bij een zwangere buiken taart.
Het is verstandig ze erg goed in te vetten en dan nog te bestuiven met bloem anders komt de biscuit er moeilijk uit. Eventueel kun je er nog kruislings een klein strookje bakpapier in doen.
Het werkt erg fijn met bekleden, de biscuit moet wel wat langer in de oven omdat zo'n biscuit uit zo'n schaal met een diameter van 20 cm in het midden best dik is. Bij mij moet het zo'n 50 a 55 min in de (hetelucht) oven.
Ik gebruik de schaal vooral voor voetbal- en volleybaltaarten, ideaal om een halve voetbal of volleybal mee te maken (op mijn blog staat trouwens hoe je dit maakt en ik heb daar ook templates voor de vlakverdeling enzo toegevoegd).
Succes er mee!
Groetjes,
Marleen
Groetjes, Marleen!
Neem ook eens een kijkje op mijn blog voor veel zoete (on)zin:
www.zoetezinnen.nl