1

Onderwerp: waarom kakt mijn biscuit in???

Ik weet zeker dat deze vraag al eerder is gesteld,
maar ik kan het nergens vinden.

Ik heb van dit forum een biscuitrecept uitgeprobeert
en daar werd aangegeven dat je de randen moest
verhogen met bakpapier, dus ik dat braaf gedaan.
En hij werd prachtig mooi hoog, maar toen ik de oven
opendeed om te prikken om te zien of die gaar was
kaktje hij in elkaar!
Dus ik nog 1 gebakken, toen die net zolang als de
eerste erin had gezeten ik niet de oven open gedaan
maar gewacht tot die een beetje was afgekoeld.
Daarna de oven open gedaan, en 3x raden.. hij kakte
weer in elkaar!!
Dus de volgende dag ik nog 1 gebakken en op een lagere
temperatuur, want dat had ik hier ergens gelezen.
Nou hij werd weer prachtig en hoog, dus toen die klaar was
haalde ik hem uit de oven.
En wat denk je???
Hij kakte weer in elkaar!!!
Ik word er helemaal moedeloos van!!
Wie kan me helpen?

Groetjes Lady Lupos

2

Re: waarom kakt mijn biscuit in???

Te kort gebakken als ik het zo lees.... baktijd verlengen en wellicht temperatuur (iets) verlagen.

Vergeet niet dat elke oven anders is/werkt. Wat voor de één perfect gaat, werkt wellicht voor jou/je oven niet (goed genoeg)...

Als ze na het bakken gaar zijn en je ze uit de oven haalt, direct storten en laten koelen, niet in de bakpan/vorm laten zitten.

Succes!

3

Re: waarom kakt mijn biscuit in???

Tja, dat klinkt als gewoon niet gaar genoeg!

Groeten en nog meer bakplezier, Annemiek

4

Re: waarom kakt mijn biscuit in???

Je zou kunnen proberen om de baktijd wat te verlengen en dan de temperatuur stapsgewijs te laten oplopen van 150 naar 160 naar 175 graden.

Hoe groot was je vorm en hoe lang heb je hem in de oven gezet?

5

Re: waarom kakt mijn biscuit in???

dat ga ik straks gelijk proberen,
bedankt voor jullie tips

Groetjes Lady Lupos