Onderwerp: Advies over bolvorm a.u.b.!

Ik wil een barbecue-cake gaan maken met een bolvorm die op de kop komt te staan, zodat dit de onderkant van de barbecue vormt met daarop het rooster.
Hoe kan ik ervoor zorgen dat de brede bovenkant niet gaat inzakken?
Alvast bedankt!

2

Re: Advies over bolvorm a.u.b.!

Dan denk ik dat je cake moet bakken ipv biscuit

Re: Advies over bolvorm a.u.b.!

Dank je, maar cake is zwaarder dan biscuit, dan stort het toch nog sneller in door de zwaartekracht?

4

Re: Advies over bolvorm a.u.b.!

Cake is wel zwaarder, maar wel steviger. Ik denk dat ik deze dus niet zou vullen. Hoop dat iemand reageert die al eerder zo'n cake heeft gemaakt. Succes!  :)

Re: Advies over bolvorm a.u.b.!

Die cake kun je wel vullen hoor, maar dan met veel dunne laagjes.
Of, als je hem in drie lagen snijdt, kun je de middelste laag uithollen en vullen.
Of je smeert de cake of biscuit af met een flinke laag stevige ganache. Dan houdt hij z'n vorm ook wel.
Succes!

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

Re: Advies over bolvorm a.u.b.!

Esther68 schreef:

Cake is wel zwaarder, maar wel steviger. Ik denk dat ik deze dus niet zou vullen. Hoop dat iemand reageert die al eerder zo'n cake heeft gemaakt. Succes!  :)

Dank je wel!

Re: Advies over bolvorm a.u.b.!

Suikertaartjes-Suuz schreef:

Die cake kun je wel vullen hoor, maar dan met veel dunne laagjes.
Of, als je hem in drie lagen snijdt, kun je de middelste laag uithollen en vullen.
Of je smeert de cake of biscuit af met een flinke laag stevige ganache. Dan houdt hij z'n vorm ook wel.
Succes!

Bedankt voor je tips!